Farliga Sekter – Knutby Filadelfia och Livetsord

Dagen skriver mer om sekter, Knutby och Livetsord

Dagens artikel med Åsa Waldau slutar med ”… Däremot ska vi flytta allihop en dag. Till himlen.” Var det inte betoning på dessa ”sanningar” som låg som ideologisk grund för morden och mordförsöken i Knutby. Livet här är bara en språngbräda in i evigheten, detta liv är bara en marginell liten parentes, varför hålla fast vid det så hårt? Detta i kombination med en psykopat och en excentrisk ledare som trodde att de hörde guds röst, och att gud kan kunde skicka SMS skapade katastrofen.

Vad som karakteriserar sekter är auktoritetstro, och ofta är det människor med behov av vägledning som söker sig till sekterna. Detta gäller i högsta grad Livetsord som egentligen är en stiftelse med en ledare Ulf Ekman, Livetsord fyller med råge alla krav på en farlig manipulativ sekt. Läs mer här  (länk).  Det har inte förekommit mord i Livetsord, med det finns säker tusentals människor som fått sina liv förstörda på grund av allt  som förekommit där.

Att gömma undan förakt och förtryck  av kvinnor bakom teologi blir ju ganska genomskinligt, fattar inte varför kvinnor fortfarande år 2009 inte genomskådar detta patriarkala förtryck.

Går det att förvänta sig något rationell av människor som tror på talande ormar?

Annonser
Det här inlägget postades i Sekter. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Farliga Sekter – Knutby Filadelfia och Livetsord

 1. Magnus Dahlberg skriver:

  Kanske skulle du rådfråga några fler källor än Per Kornhall när det gäller Livets Ord. Hans bild är extremt skev och falsk. Om du undersöker lite djupare kommer du snart att se att det i stort sett bara är Per Kornhall som har den uppfattningen om Livets Ord. Andra som har någon form av kontakt med församlingen känner inte igen sig i bilden.

  • bluefree skriver:

   Per Kornhall är den röst som hörs starkast, men det finns många fler. Personligen har jag träffat några ”Livetsordare” och ”Ex-LO” antingen är de i extas eller så har det totalt tappat den religiösa tron. Skilsmässan har knappats varit lycklig, och av någon anledning används ordet avhoppare, detta säger man knappast om någon som lämnat svenska kyrkan. Hittar en heldel uppsatser och artiklar på webben bl.a. detta . En annan med lite mer humor 😉

 2. Leif Ekstedt skriver:

  Svenska Kyrkan håller på att finna sig en ny väg.
  Vart den bär är det ingen som vet.
  Omtolkning av skrifterna sker regelbundet.
  Kanske kommer en avknoppning i lämplig storlek inom några år. Man kan fråga sig vad som hänt på en vanlig arbetsplats där personalen har avvikande uppfattning om vad man syftar till – vad är målet?
  Svenska Kyrkan behåller alla som inte blir höjdare i annan verksamhet. Det mest framträdande är väl väjningsmöjlighet för de som inte delar tron som gäller i dagsläget. Själv hade jag hoppats på en
  Svensk Kyrka utan politiska snedsprång. Såg att både Bodström och Bildt har kommit in i fullmäktige.
  När man läser protokoll i Svenska Kyrkan är samtliga ledamöter öronmärkta som S,M,C,Fisk m.m..
  Fariseer och skriftlärde var det på den gamla tiden.
  Nu är de skriftlärde mer inriktade på förändring som hamnar mer på den sekulära sidan.

 3. Quowadis skriver:

  Är definitivt ingen större Livets Ord-vän, men ditt inlägg var verkligen ett bottennapp. Detta med ”det finns säker tusentals människor som fått sina liv förstörda…”. Borde du inte belägga detta mer än att hänvisa till Per K, som ju knappast är något tillförlitligt sanningsvittne. Vad jag förstår finns det åtskilliga tusen medlemmar/besökare i Livets Ord -det tyder knappast på att Livets Ord skulle vara den hemska sekt du påstår. Men det finns ju inga krav på vare sig sanning, objektivitet är omdöme i bloggvärlden.

  • bluefree skriver:

   Svårt att få exakt statistik, men det är många som blivit negativt drabbade av LO. Ordet ”fått sina liv förstörda” kanske kan vara missvisande.
   De personer jag känner som hoppat av lever nu normala liv , men många år och mycket pengar har de kastat bort i LO.
   Så visst är det tusentals människor som har drabbats negativs av LO, räkna alla barn som tvingas växa upp under des förtryck.

Kommentarsfältet är stängt.