Dödshjälp varför så kontroversiellt?

Alla ska vi dö. Att själv kunna bestämma över sitt eget liv och hur det skall avslutas borde inte vara en stor fråga, varför är det så?

Det är ingen som förespråkar en självmordsautomat, där man kan gå in och avsluta sitt miserabla liv. Utan frågan är när man är svårt obotligt sjuk och inte har ett meningsfullt liv ska kunna få hjälp genom assisterat självmord eller genom aktiv dödshjälp kunna avsluta sitt liv på ett värdig sätt.

Dödshjälp är inte en fråga om att kunna bestämma över någon annans liv. Frågan är att Jag vill kunna bestämma över mitt eget liv.

Dödshjälp skall bara erbjudas när vissa kriterier uppfylls som. 1 Obotligt sjuk, 2 Att man själv kan fatta beslutet, i samråd med läkare och psykolog.

Vad är det som gör denna fråga som många andra så svår att kunna lagstifta på ett rationellt och förnuftigt sätt? Jo det är de religiösa ovetenskapliga föreställningarna om livets helighet och att det bara är gud som skall besluta om liv och död. Så av den anledningen så är man beredd att ge alla ett miserabelt liv och ett miserabelt slut, skapa lidanden helt i onödan, med det har religionerna alltid varit duktiga på att åstadkomma.

Varför inte införa ett dödstestament som liknar donationskortet, och skulle man hamna i en situation av koma eller att man inte kan kommunicera med omvärlden så skulle man kunna få hjälp att avsluta sitt liv på ett värdigt sätt.

Media 1

Wikipedia

en video som tar upp frågan …

Annonser
Det här inlägget postades i Dödshjälp och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.