Vi får leva med religion

Religionens skada och inflytande bör begränsas, Sabuni är en god kraft mot mörka makter som vill förpassa oss till medeltiden.

Europadomstolen uppmanar Italienska skolor att ta bort krucifixen, det kan var kränkande. ”Staten bör avstå från att påtvinga individer en tro i lokaler där de är tvungna att vistas. Målet med utbildning är att fostra till kritiskt tänkande, heter det.” (TV4)

Vi får leva med religionen den lär inte försvinna, vi får försöka att begränsa den mänskliga egenskap att skapa gudar. I ett sekulärt demokratiskt samhälle som vill skydda sina barn från skadligt inflytande så bör ju religions påverkan (nedskräpning av sinnet) minimeras.

Dagen 2
Europadomstol mot krucifix i skolor (TV4)
DN
SVD
Sydsvenskan

Annonser
Det här inlägget postades i Bibeln, Kristendom, Religion, Skolor. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Vi får leva med religion

 1. Johan skriver:

  ”Vi får leva med religionen den lär inte försvinna, vi får försöka att begränsa den mänskliga egenskap att skapa gudar. I ett sekulärt demokratiskt samhälle som vill skydda sina barn från skadligt inflytande så bör ju religions påverkan (nedskräpning av sinnet) minimeras”

  Jag vill gärna se ett vetenskapligt bevis på ditt påpekande. Annars är det inget annat än en typisk fördom, fördomar har vi nog av i historien.

  ” Vi får leva med religionen den lär inte försvinna, vi får försöka att begränsa den mänskliga egenskap att skapa gudar.” Hur menar du då? Ska vi lobotomera människor som visar andliga tendenser?

 2. bluefree skriver:

  Religion är en nedskräpning av sinnet, helt enkelt för den beskriver en verklighet som inte finns. All religion är frågan om tankestyrning, man skapar något begrepp som synd och sen kommer man med lösningen. På detta sätt styrman barnen.
  Det finns religioner som är mycket farliga och fördummande, och andra som är mer liberala och inte vetenskapsfientliga, religionen är bara frågan om kultur.
  se detta klipp.

  • Tyckmyck skriver:

   Ditt svar till ”Johan” är fortfarande fördomar, Bluefree! Är inte du en av dessa som omhuldar vetenskap lika mycket som vi troende omhuldar vår tro (och vår rätt till denna liksom vår rätt att argumentera för vår sak)? Stämmer denna beskrivning på dig så bör du kanske hålla dig bättre till fakta!

   Du har annars rätt i att vissa trossystem innehåller hjärntvättande moment. Eftersom du omfattar denna sanning bör du kanske akta dig ytterligare för att dra alla troende människor och deras samfund över samma kam!

   • bluefree skriver:

    Alla religioner som jag känner till, sätter mer tilltro till tron än till fakta, att ifrågasätta och kritiskt tänkande uppmanas inte utan kallas synd eller otro.
    Bara av dessa anledningar så ser jag religion som något skadligt, speciellt för barn. Om man som vuxen väljer ett visst tro system så finns det ingen som hindrar en.

 3. Elin skriver:

  Oj, så fördomsfull man kan vara då. Tyvärr har du (och dina jämlikar i dessa frågor) inget bevis på att det inte skulle finnas en Gud, återvänd när du har bevis. Sicko!

  (historia upp till c-nivå borde införas i svenska skolor, okunskapen om det kristna kulturarvet är alldeles för stort)

 4. Kristina skriver:

  Att Sabuni är minister beror på kristendomens inflytande i form att t ex att kvinnor och invandrare ses som lika värda. FÖr flera tusen år sedan fanns inte kristendomen och dett var fullt tillåtet med abort och att sätta ut nyfödda. Det är snrare Sabuni som vill flera tusen år tillbaka. Vilken Kristen skulle vilja leva före Kristus???

  • bluefree skriver:

   Det är inte kristendomen som har tvingat fram förändringen i samhället det är främst arbetarrörelsen och feministen – kristendomen har bara anpassat sig efter verklighet oftast har de kommit sist. I dagens Sverige finns kyrkor som inte tillåter att de kvinnor skall vara ledare är motståndare till att kvinnan ska ha rätt över sin sexualitet. Se mer mitt inlägg i dag och inläggen.

 5. medundersåte skriver:

  Religion är knappast farligare än de politiska ideologierna. Liberalismen har mördat oräkneliga mängder människor med sina giljotiner under franska revolutionen och flygbombningar under andra världskriget. I skolorna sopas detta under mattan och vi får lära oss att det är naturligt att ha politiska partier som predikar sina ideologier. 1800- och 1900-talen slets sönder av krig som startades på grund av politiska ideologier, främst nationalismen. Detta hindrar inte att EU-nationalismen påtvingas folket i detta nu.

  • bluefree skriver:

   Det är alltid människor som står bakom skapandet av religion eller ideologier, så är man ond som Stalin Hitler, Idi Amin eller påven så oavsett vad man rör i så skapar det lidande.

Kommentarsfältet är stängt.