Konspirationsteorier

Vissa människor verkar vara predisponerade att inte kunna tolka fakta, verkligheten förvrängs av sin ideologi/religions glasögon. Dessa människor blir offer för de stora konspirationsteorierna.
De tror sig se ”The big picture” men det blir bara en förljugen-bild som ska passa in i idologin/religionen, där alla andra människor är onda och endast den rätta sanningen är deras egna tolkningar.

Finns otaliga exempel på dessa konspirationsteorier:

1. Månlandning var bara en studieproduktion.
2. Area 51, där det sägs ska finnas bevis på UFO’s
3. Estoniakatastrofen inte var en olycka utan ett sabotage för att dölja försäljningar av vapen till Ryssland.
4. 9/11 den amerikanska regeringen som av olika anledningar behövde skapa en fiende.
5. Vetenskapen och evolution är bara ett satans påhitt för att få människor att inte tro på Gud.
6. Sionismen styr världen eller vill göra detta.

Information: Wikipedia

Varför förmår de inte tolka verkligheten – en orsak tror jag är att man är fundamentalist, man har redan låst sig för den stora sanningen och anpassar allt till detta. Som Karl Marx teorier, eller Koranen, bibeln och oftast är dessa beredda om det behövs dö för sina fantasier. Jag tror också att dessa människor som drabbas inte har förmågan till intellektuell rörlighet, alltså att flytta sig och försöka se tingen utifrån olika perspektiv.

Dessutom så tror jag att denna brist är en bidragande orsak till terrorism, krig och ondska.
Går det att göra något åt detta problem? Ja det tror jag, utbildning och information, och att staten slutar att tillåta konfessionella skolor.

Media. Aftonbladet, TV4,DN, TV4_2

Annonser
Det här inlägget postades i Islam, Jesus, Kommunism, Konspirationsteorier, Kyrkan, Myter, Sanningsrörelsen, Sekter. Bokmärk permalänken.