Islam & Kristendom

Ser inte så stor skillnad på dessa religioner båda tillhör de abrahamitiska religionerna , bokens folk som de kallas inom Islam. Religionerna har samma rötter och delar många gemensamma värderingar, föreställningar och berättelser.

En viktig pelare inom Islam är att hjälpa de fattiga, så att de gör sjukhusbesök i religionens namn kan knappast vara anmärkningsvärt som tycks framstå av artikeln, skulle dock vara intressant och se om de bedriver verksamhet bland andra än sina egna trosfränder.

Inom kristendomen så är ett bekant fenomen att ”hjälpa fattiga” som egentligen är förtäckt evangelisation.

ÖP skriver ”– De visar också att muslimska församlingar samarbetar med omgivningen och främjar integrationen., förstår inte hur det skulle gå till. Islam är vetenskapsfientlig och strävar inte efter ett sekulariserat samhälle, så ser inte hur de skulle kunna främja integration i ett sekulariserat samhälle. Det enda som främjar integration är ett förbud mot konfessionella skollor och tankestyrning av barn.

Media: Dagen, ÖP

Annonser
Det här inlägget postades i Ayaan Hirsi Ali, Islam, Kristendom. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Islam & Kristendom

  1. Tony skriver:

    ”En viktig pelare inom Islam är att hjälpa de fattiga”

    Zakat är att hjälpa fattiga muslimer. Inte andra människor. Icke-muslimer skall man inte hjälpa enligt islamska texter. Därifrån skall man istället ta pengar, för att egendom som inte är muslimsk är egentligen muslimsk.

Kommentarsfältet är stängt.