Katolska kyrkan – en ond kraft i världen!

Efter påtryckningar så blir Jonas Gardell stoppad att filma i Vatikanen. Som vanligt så tål inte religionen oliktänkande och dissidenter som dessutom är homosexuella. Katolska kyrkan har som regel bränt eller torterat ihjäl, alla som har haft en avvikande åsikt.

Denna mäktiga inflytelserika kyrka men över en miljardmedlemmar, men ack så korrumperad.

I går kommenterade jag om en paneldebatt från bbc world, frågan som ställdes var om katolska kyrka var en god kraft i världen ?. ( en kommentar jag läste ” det var ingen debatt, de var en massaker ”)

En del kanske menar att all denna ondska utspelar sig i en förgången tid, nej det är fel. I dag så förbjuder katolska kyrkan kondomer, detta bidrar att tusentals kvinnor smittas helt i onödan av sina män med aids, att kvinnor blir ofrivilligt gravida.

Katolska kyrkan är skyldig till de miljoner döda i Rwanda 1994.

Katolska kyrkan är en institution som skapar onödigt lidande i världen. Så Jonas Gardell kanske ska vara glad att inte ha släppts in i detta ondskans center på jorden.

En av de senaste skandalerna är i Irland.
Miljoner människor har drabbats av katolska kyrkans systematiska ondska, det som kommer fram i ljuset är bara toppen av ett isberg.

Media: Aftonbladet, Dagen, VL (norge), Resumé.se, SR, Expressen, SydSvenskan

Annonser
Det här inlägget postades i Jonas Gardell, Katolska kyrkan, Religion. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Katolska kyrkan – en ond kraft i världen!

 1. Katolik skriver:

  Jag som ses av andra som en mycket god människa och ändå är jag katolik ?! Däremot har jag sett så mycket eländ skapat av den sekulära människosynen. Att ha en blogg som uppmanar till hat och ilska som du har att bygga sitt liv kring detta. Jag kan bara tycka synd om dig.
  Läs på lite bättre till nästa gång om fakta. ta exemplet att det är fler barn som blivit utnyttjade av sin fosterhemsföräldrar i Sverige än i Katolska Kyrkan. Det jag kan hålla med dig om är att inga barn ska bli utnyttjade. Men jag föreslår att du tar och tittar på Miljöpartiets Partiprogram från 80-talet, där kan du finna att uppfattningen då var att pedofili skulle legaliseras. Dessutom finns det många barn och ungdomar i Sverige som skulle kunna berätta om olika övergepp inom de politiska ungdomsförbunden.

  När det sedan gäller Gardell. Skillnaden mellan Katolska Kyrkan och andra kristna kyrkor är att. Vi tvingar ingen att komma till en Katolsk Kyrka som inte är katoilik. Är man praktiserande Katolik så är det helt andra saker som gäller. Gardell hatar ju Katoliker men faktum är att ingen har tvingat honom att bli det. Men varför skulle vi som katoliker välkomna honom i våra kyrkor. Någon logik som du uppenbarligen tycker borde finnas får det väl lov att vara.
  Vet du att Gardells sambo levengod ofta besöker katolska mässor DS.

  • bluefree skriver:

   Det jag skriver är inget personangrepp på dig eller någon annan god katolik. Jag uppmanar inte till hat eller ondska tvärtom så är mitt mål att minska lidandet i världen för allt levande. Du säger fakta, jag nämner inte all historisk fakta från Konstantin, Inkvisitionen osv., det finns mycket fakta om katolska kyrkans ondska genom tiderna. Man kanske kunde stryka ett sträck över gamla synder om kyrkan visar lite ånger och ber om förlåtelse och avskaffar det som skapar stort lidande i världen.
   Som tillåtande av kondomer och familjeplanering, kvinnors rätta till sin sexualitet och kropp, kvinnor jämställdhet på alla nivåer, tillåta abort, sluta med att förfölja oliktänkande, göra upp med alla pedofiler inom kyrkan, avskaffa celibatet, sluta att indoktrinera barn med fabler som Maria uppenbarelser osv., sluta med att förfölja homosexuella.
   Katolska kyrkan skapar ondska genom sina systemfel, det är en djupt odemokratiskt institution som genom tiderna nästan undantagslöst har stått på maktens och förtryckarnas sida, enda undantag jag kan komma på är befrielseteologin.

 2. Anders skriver:

  Bra att du vill minska lidandet i världen. Det har vi till uppgift att göra allihop. Men varför skulle en allmän amnesti för allt som är synd ge oss en bättre värld?
  Menar du att det som Bibeln lär är gammalt trams och nu istället ska ersättas av modernare tankar?
  Bibeln visar att vi alla är syndare och behöver omvända oss till Jesus för att bli räddade undan den dom över synden som kommer. Att då avskaffa synden vore ju att bedra alla och invagga alla i en falsk trygghet. Kyrkan har till uppgift att visa på vilken väg som leder till räddning inte att lura folk.

  mvh
  Anders

  • bluefree skriver:

   Det jag menar är någonstans måste man sätta punkt, som exempel; kan vi inte döma ut de tyskafolket för allt som hände under Hitler. Likaså kan vi inte belasta dagens unga katoliker för alla oförrätter i det förgångna. Däremot så måste katolikerna ta ansvar för ondskan som institutionen vatikanen gör sig skyldig till i dag.

   Vill kyrkan vara en god kraft så måste de sluta att diskriminera kvinnor och homosexuella osv och ta-till-sig de vetenskapliga och moraliska moderna värderingarna.

   Ordet synd känns förlegat man måste kunna motivera varför något är rätt eller fel, vad som varit synd förändras hela tiden så det är inget gångbart ord.
   Bibeln är en antik text, vi och verkligheten har förändrats, så bibeln saknar relevans idag.

   • Anders skriver:

    Om biblen saknar relevans idag – som du säger – då borde det enda giltiga alternativet vara att lägga ner allt vad kyrka heter. Allt annat vore hyckleri!

    • bluefree skriver:

     Under överskådlig framtid så kommer kyrkorna inte försvinna. För mina ställningstagande saknar bibeln relevans, men för många miljoner människor är den viktig.
     Bibeln kan vara en utgångspunkt för en diskussion den tillhör vårt kulturella och filosofiska bagage.

     Men att låta bibeln styra allt från medicin, vetenskap, historia, moral, filosofi eller kvinnor och homosexuellas ställning – vi har lämnat bakom oss många av dessa föreställningar – de saknar relevans för vi har större kunskap än människorna på bibelns tid.

     Kyrkan kan ha en plats i dagens samhället, den kan vara en god kraft som hjälper människor, hoppas jag.

 3. Lennart Jacobson skriver:

  Man vet inte om man ska skratta eller gråta när JJ kommre dragandes med sin doktorstitel för att få sin vilja igenom, att besöka Vatikanen för att göra ett program som med all säkerhet blir osakligt, okunnigt och ensidigt.
  Att en teologisk fakultet har så dåligt omdöme att den utser JJ till hedersdoktor, kan vi inte göra något åt. I längden håller dock bara verklig kunskap och i det ingår en objektivitet som JJ tyvärr saknar.

  Att RKK har sina brister, fråntar den sedan inte rätten att själv bestämma över sin kyrka. Även JJ har väl sina brister, men vi får acceptera det också.

  Pingstvän

 4. anders skriver:

  Glömmer ni inte en sak, ni rättrogna? Vad var det officiella uttalandet från Katolska biskopsämbetet? Jo i panik jämställde man ett reportageteam från Sveriges Radio med Sverigedemokraterna. Man tappar hakan. Man tappar andan. Och man tappar tron. På katolska kyrkan. Katoliker har jag inget emot.

  Sedan har ni ju alla missat poängen att om katolska kyrkan säger sig vara moralens rättesnöre i världen och sitta inne med vad man får göra och inte får göra och vem som straffas – då kräver man samma sak av kyrkan.

  Det går alldeles utmärkt att ostraffat vara pedofil eller förintelsförnekare i Katolska kyrkan. För så kort minne har ni väl inte?

  • Tuve skriver:

   Jag håller med om att det är orättvist att jämställa SVTs inställning i fråga om Kyrkan med SDs inställning mot judar. Min personliga uppfattning, trots en djup antipati mot SD, är att SD är mer neutrala i fråga om judendom än vad SVT är i fråga om katolicism. Jag anser nog att det är mer rättvisande att jämföra SVTs och Gardells fall med om Mohamed Omar skulle be att få filma vid klagomuren för att göra ett program om judendomen.

   Det går alldeles utmärkt att vara en syndare med en önskan till omvändelse i Kyrkan, så Gardell är välkommen som sådan, liksom vi alla är. Sedan finns det synder som får konsekvensen att man i praktiken ställs utanför Kyrkans gemenskap, och bland dem ingår definitivt pedofili, oavsett om brottet är avslöjat eller ej. Förintelseförnekelse är uttalat en tillräckligt allvarlig inställning för att omöjliggöra (för Williamson) att kunna verka i Kyrkan som biskop, även om man får lov att ha fel i historiska frågor utan att ställas utanför Kyrkans gemenskap av det skälet.

   Men, det som den här frågan handlar om är inte om Gardell är en syndare eller ej. För vi katoliker har ingen skyldighet att släppa in honom i egenskap av programskapare för att låta honom göra ett program om Kyrkan, i våra kyrkor som är helgade åt bön och tillbedjan… Man måste ju kunna skilja på sak och person…

   Kyrkan har på inget vis inskränkt Gardells rätt att säga eller tycka vad han vill om Kyrkan. Vi har bara tagit vår rätt att säga att han får hålla sig utanför Kyrkans egendom då han gör det… På samma sätt är du fri att säga och tycka vad du vill om mig eller min tro, men jag skulle inte tillåta dig sitta i mitt hem och spela in ett program om det… Svårare än så är det inte…

   Allt gott!

 5. Jonas skriver:

  Du har IMHO uppenbart missat poängen.

  Katolska kyrkan har ingen förpliktelse att tillåta varje tv-team att filma i deras lokaler. Dessutom blir det omöjligt för Aborelius att ge ett rekommendationsbrev till en person vars teologiska syn han inte delar. Frågan är om det tvärt om nästan hade handlat om tjänstefel om han gjort det.

  Dr.J Gardell har tilldelats en hedersdoktorstitel för ett arbete han har utfört i ämnet teologi. Han menar sig bygga på de senaste vetenskapliga rönen. Det finns fler som gjort det samma och kommer till slutsatser som är direkt motsatta de slutsatser Dr.JG för fram i sin bok. Bara där tycker jag det finns skäl till att ifrågasätta riktigheten med Dr.JGs hatt.

  Att argumentationen sedan bygger på att han är så otroligt välrenomerad är ju att säga att han har RÄTT till att filma där FÖR ATT HAN MINSANN ÄR NÅGON. Det finns namn för sådana von oben argument.

  Personligen anser jag varken att han ska stoppas eller tillåtas men jag kan inte annat än att anse att Katolska kyrkan borde ha rätt att få bestämma själva vilka TV-team de släpper in. Tveksam om jag skulle släppa in någon i mitt hem som ska göra ett program om hur dum och ful de tycker jag är.

 6. Stigan skriver:

  Släpp kondomerna fria till män som ska ha sex med sin hustru. Varför? Jo, då kan han inte smitta sin hustru med hiv/aids! Tänk efter istället varför mannen bär på hiv! Vad har han gjort innan han har sex med sin hustru? Någonstans kommer hans hiv ifrån. Du, som man känner sig själv känner man andra. Kanske inte är så dumt med Bibelns syn på sex, parbildningar, trohet osv.

  • bluefree skriver:

   ”om man känner sig själv känner man andra”
   Kan vara sant, men som oftast är det den kristnes förutfattade mening som speglas, vet du i vilket land det sker mins mord i världen? Eftersom du inte verkar ha någon som helst verklighets förankring, så kan jag upplysa dig om att kvinnor i Afrika saknar rätt till sin sexualitet och sina kroppar, i många afrikanska kulturer så bejakas sexualliten men då endast för männen.

 7. anders skriver:

  I bibeln har kvinnan ingen sexualitet och absolut inte rätt till varken sin kropp eller sin sexualitet, det är ju därför Paulus säger som han säger. Män skall inte gifta sig. Observera att det är männen som gifter sig, inte kvinnorna. Och om en man skall gifta sig är det för att han skall kunna tygla sina lustar. När hörde ni senast en ”korrekt” kristen säga det? Jo i och för sig tycks ju Knutbyförsamlingen ha predikat något i den stilen.
  Men det är den världen som de ”korrekt” krista vill att vi skall leva i. Nej tack säger de flesta av oss. Katolska kyrkan är en ond kraft i världen.

 8. Karin Ohlsson skriver:

  Veckans avslöjande!

  Jonas Gardells intyg för att få filma i Vatikanen är inte ett inspelningstillstånd, utan ett besöksackreditering.

  Det avslöjade Dagenläsaren ”Tobias H” under chatten på Dagen.se i går. Och nu bekräftar också Katolska kyrkan i Sverige uppgifterna.

  Det var när Dagen.se bjöd in till chatt för att diskutera den tv-sända debatten mellan Gardell och Katolska kyrkan som uppgifterna om ”intyget” avslöjades.

  Läs mer om avslöjandet på http://www.dagen.se

Kommentarsfältet är stängt.