Kristen etik = skuldkänslor

Varför detta tjatande om det ”kristna arvet” alla vet hur det var när kristendomen fick härja fritt, den perioden kallas – Mörk Medeltid.

Mänskligheten har utvecklats vidare vi behöver inte hänvisa till det kristna arvet. Varför inte hänvisa till FN’s texter om mänskliga rättigheter och barnkonventionen.

Vad är kristen etik? Är det peta ut sitt öga om det förför, eller är det att hugga av handen på sig själv. (Bibeltexter 1,2)

Huvudingrediensen i kristen etik är att skapa skuldkänslor detta för att kunna manipulera människan, misstänker att skapa skuld hos människor också kan tjäna politiska syften.

Trodde att folkpartiet var ett sekulärt modernt parti, får rösta på ett annat parti nästa val.

Media: Dagen 1,2
Bloggare: Camilla Grepe

Annonser
Det här inlägget postades i Kristendom, Kyrkan, Politik, Religion. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kristen etik = skuldkänslor

 1. Camilla Grepe skriver:

  Nej, Folkpartiet är tyvärr inte det liberala moderna parti man skulle önska. Det finns ett ganska stort inslag av frisinnade (mer eller mindre frireligiösa) och dit hör Jan Björklund. Så när Kristdemokraterna ska ha sin tilldelning av köttben, ligger lagar, förordningar och kursplaner pyrt till.

  Sen har vi en justitieminister, Beatrice Ask som ska debutera som kyrkopolitiker nästa år. Hon låg bakom formuleringen om kristna traditioner. Surprise? Nej, men frågan är om man inte kan hävda någon form av jäv?

  För övrigt är jag mycket nyfiken på vad mera i svensk lagstiftning som hänvisar till kristna traditioner. Något måste det väl gå att skaka fram? Tips mottages tacksamt!

  • bluefree skriver:

   Har varit något naiv när det gäller Folkpartiet , har sett Nyamko Sabuni som en god kraft mot religionen, vad jag förstår är hon en uttalad ateist och humanist, hon kanske väger lätt i partiet. Får rösta på något annat parti eftersom denna frågan om att religion och politik ska var åtskilda är avgörande for mig.

 2. Göran skriver:

  Så bra! Då kanske FP får färre väljare……..

Kommentarsfältet är stängt.