Rinkeby får ha sin sharialag

Nalin Pekgul ordförande Socialdemokratiska kvinnoförbundet uppmärksammar problemet med islamism.

Det verkar som de politiska etablissemanget ser de segregerade områden som getton där gäller egna regler och lagar.

Skulle samma historia (se DN) utspelats i Danderyd då hade vi säker sett polisen insatsstyrka på plats för att skydda demokratin och de mänskligrättigheterna.

Är lösningen Little Rock 1957, mer poliser och militärer?

Grundproblemet är religion. Det enda som biter på vidskepelse och tro är kunskap och utbildning.

Så länge vi tillåter präster och imamer att hjärntvätta barn i kyrkor och skolor kommer vi att få skörda frukten av detta, som blir religiös extremism.

Media: DN, Dagen

Annonser
Det här inlägget postades i Islam, Kristendom, Kyrkan, Politik, Religion. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Rinkeby får ha sin sharialag

 1. anders skriver:

  Ja efter att ha deltagit i rätt många så kallade debatter om samkönat äktenskap och katolska pedofiler inser jag att vi behöver inte vara så rädda för islam. Det finns exakt samma åsikter hos de så kallat klassiskt kristna, dvs de högerextremt kristna.

 2. Micke skriver:

  Jag själv är kristen och känner mig knappast våldsam eller hjärntvättad. 😛

  Min tro på Jesus har lett mig till ett underbart liv med mina medmänniskor där det är grymt mycket mindre konflikter med folk runt omkring mig än vad jag tycks märka av folks prat när man sitter i kollektivtrafiken och hör folk berätta om sina relationer.

  /Micke
  Sthlm

  • bluefree skriver:

   Tror faktiskt att buddism eller hinduism hade fungerat lika bra för dig. Din personliga grund personlighet är att du vill leva i fred och inte i strid eller konflikt. Detsamma gäller faktiskt för majoriteten av alla människor troende eller icke.

   Jag tror faktiskt att för en del kan Jesus vara något bra, eller jag vet att så är fallet känner personligen säkert ett dussintal där Jesus har varit en god faktor, en katalysator som har hjälp till ett bättre liv.

   Så visst är Jesus bra eller vilken annan figur som kan hjälpa individen, meditation, motion, naturen ”what ever” som får en att vigda perspektiven att börja se verkligheten inte bara utifrån sig själv.

 3. Gunnar Johansson skriver:

  Rubriken till Nalin Pekguls debattartikel är typiskt PK-anpassad: ”Vi måste våga ifrågasätta den religiösa extremismen”. Den rubriken saknar täckning i artikeln. Den grundar sig nämligen helt på islamsk/muslimsk extremism, och det med rätta.

  Normalt sett ska rubriken ha täckning i texten. Så är alltså inte fallet här. Därför går det knappast undgå att den är ett resultat av redigerarens eller debattredaktionens tillämpning av den så kallade kålsuparteorin, alltså att alla relgioner är av samma skrot och korn, eller helt enkelt en följd av den religiösa analfabetismen som råder på DN och andra större medier i Sverige.

  I det här sammanhanget passar det bra att tipsa läsarna om en mer uppriktig tidning i frågor kring islam, extremism och terror. Det handlar om Världen idag. Häromdagen publicerade den politiske redaktören och juristen Mats Tunehag en mycket intressant och tankeväckande ledarartikel om psykiatern och tillika muslimen Nidal Malik Hasan som nyligen kallblodigt mördade 13 människor och skadade ett 50-tal andra vid den amerikanska militärbasen Fort Hood.

  Han ropade Allahu akbar – Allah är stor – när han sköt vilt omkring sig. Han trodde på jihad, och sökte aktivt kontakt med Al Qaida. Han hade inte sin lojalitet till USA eller dess medborgare – vilket borde vara självklart för en militär. Hasan menade att USA förde krig mot muslimer och han måste därför försvara dem och attackera amerikaner – trots att de var hans landsmän.

  Mats Tunehag beskriver den här händelsen bland annat så här:

  ”Allt eftersom mer blir känt framstår det med tragisk tydlighet att han var motiverad av sin islamska tro och handlade utifrån den. Det gör inte alla muslimer till potentiella terrorister och många muslimer tar avstånd från terrorism. Men i stort sett alla nutida terrordåd begås av muslimer som själva säger att Koranen påbjuder dem att utföra dessa vedervärdiga illdåd.

  Men varför vågar inte större tv-kanaler och tidningar säga detta? När man tar del av CNN, Newsweek, New York times, Aftonbladet, DN och Svenska dagbladet så framställs massmördaren Hasan som ett offer och hans muslimska tro förringas eller negligeras. Även president Obama gick snabbt ut och menade att man inte kan härleda dådet till Hasans religiösa tro.

  Ovannämnda media med flera meddelade att det var synd om Hasan som i sitt jobb som psykiatriker fick höra så mycket hemskt från soldater som traumatiserats i krig. Det skulle lett Hasan till massmördande. En rubrik talade om att Hasan var livrädd för att behöva åka till Irak – trots att han inte skulle vara stridande soldat. Alltså, det var synd om Hasan, han var ett offer, han kunde inte rå för att han utstuderat och planerat utförde en stor massaker på oskyldiga soldater och civila.
  En amerikansk TV-station sa att det finns även kristna galningar och försökte därmed göra Hasan till en religiös galning likt andra religiösa galningar. Men var finns de kristna självmordsbombarna? Det finns en uppsjö av imamer och moskéer i USA, Sverige och Mellanöstern som ger sitt helhjärtade stöd – utifrån Koranen – till mord på icke-muslimer, uppmanar till jihad och mobiliserar självmordsbombare. Enligt FBI predikas jihad i tio procent av USA:s moskéer. Var fjärde ung amerikansk muslim anser att självmordsbombande är ok.

  Hela artikeln finns på den här länken: http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=5917&Itemid=31

Kommentarsfältet är stängt.