Gardell Och Katolska Kyrkan

Varför fick inte Gardell besöka Vatikanen? Av debatten i Svt så framgick det klart att det beror på Gardells kritik av katolska kyrkan.

Alltså det gamla vanliga, religionen tål inte oliktänkande och nytänkande. Vad jag förstår så är Jonas Gardell en varmt troendekristen, så det var inte frågan om att släppa in en Satanist.

Journalisten Björn Wimnan jämförde katolska kyrkan med Islamisk extremist, det kanske är att gå för långt tyckte nog några.

Men är de så stor skillnad?

I dagens värld så bidrar katolska kyrkan till tusentals kvinnors lidande och död. 70000 kvinnor dör på grund av osäkra aborter , tusentals kvinnor smittas av sina gifta män med aids eftersom Katolska kyrkan förbjuder kondomer, tusentals barn blir föräldralösa osv., Kyrkan diskriminerar kvinnor och homosexuella.

Katolska kyrkan är inget annat en föråldrad ond institution.

Se detta inlägg av Stephen Fry

Media: SvtPlay, Expressen, Dagen, VärldenIdag

Annonser
Det här inlägget postades i Homosexualitet, Jonas Gardell, Katolska kyrkan, Kristendom, Kyrkan, Religion. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gardell Och Katolska Kyrkan

 1. Karin Ohlsson skriver:

  Veckans avslöjande!

  Jonas Gardells intyg för att få filma i Vatikanen är inte ett inspelningstillstånd, utan ett besöksackreditering.

  Det avslöjade Dagenläsaren ”Tobias H” under chatten på Dagen.se i torsdags. Och nu bekräftar Katolska kyrkan i Sverige uppgifterna.

  Det var när Dagen.se bjöd in till chatt för att diskutera den tv-sända debatten mellan Gardell och Katolska kyrkan som uppgifterna om ”intyget” avslöjades.

  Läs mer om avslöjandet här: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=194121

 2. Oliver skriver:

  Nja, jag tror Katolska Kyrkan tål både oliktänkande och kritik. Men att sanktionera de osanningar som Gardell har lagt fram i sina två böcker (Om Gud och Om Jesus) är en annan sak. Den kristna tron grundar sig på Jesus, och det som Gardell skrivit om honom är både ohistoriskt och teologiskt svagt.

  Gardell påstår sig vara troende kristen, och jag tror han menar det. Men hans kristna tro skiljer sig markant från traditionell kristen tro. Bl.a. hävdar han att Jesus inte var Gud, att Jesus inte krävde omvändelse från synd och att Jesus inte dog för våra synder på korset. Detta är grunder i kristen tro. Jag förstår Katolska Kyrkans reaktion.

  Jag står inte bakom Katolska Kyrkans kondompolitik, men anser ändå att du är ganska ensidig i din kritik. Inte ett ord om allt gott Katolska Kyrkan gör. Allt humanitärt arbete i tredje världen.

Kommentarsfältet är stängt.