Islam = Arab ?

Blir förvånad av de politiskt-korrekta Sverige från Lans till Mona.
Folkomröstningen i Schweiz var inte mot svarta, var inte mot araber och var inte mot invandring.
Ändå så får hela den ”intellektuella eliten” de att framstå som detta.

Nej de röstade mot Islamisering mot kvinnoförtryck mot att könsstympa barn mot tvångsgifte.

SD kommer att få en kraftigt framgång i valet inte för att det förtjänar det eller att människor sympatiserar med rasister för det är de. Utan för att hela de politiska-korrekta Sverige inte kan skilja på sak och person. Varför fortsätta att godta att kvinnor kläs i burka, som om de valt det själva, varför fortsätta att vara totalt blind för detta horribla förtryckt som sker mot kvinnorna i en påhittad guds namn Allah. Och under manteln religionsfrihet godta ett av de grövsta förtryck som finns i världen – Islam – historien kommer att döma oss som tillät detta slaveri.

Media: DN, Lans, SvD

Annonser
Det här inlägget postades i Islam, Religion. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Islam = Arab ?

 1. Ned Edwards skriver:

  Det är inte sällan som man kommer över sådana absolut idiotiska åsikter som helt och hållet saknar logisk grund.

  Du skrev:
  ”Nej de röstade mot Islamisering mot kvinnoförtryck mot att könsstympa barn mot tvångsgifte.”

  Vad betyder ”islamisering” för dig? Det verkar som om det är en fras som du har lärt dig, som är väldigt enkel att ta till i avsaknad av riktiga argument. Islam är en religion som är jämställd med judendom och kristendom, de tre har samma rötter. Det är ett faktum. Det är också ett faktum att kvinnor inte förtrycks av religionen utan av människorna som missbrukar den religion som de utövar. Talibanerna är inte vad islam är. I Iran kämpar kvinnor OCH män för kvinnors rättigheter. De kämpar inte mot religionen, i vilken män och kvinnor är jämställda, de kämpar mot en politisk regim som missbrukar sin makt i religionens namn.

  Tvångsgifte och könsstympning har absolut INGENTING att göra med religionen islam. Där bevisade du din okunnighet. Tvångsgifte finns och har funnits i många kulturer ute i världen. Idag finns det mest hos traditionalistiska samhällen som exempelvis kurderna, vissa afrikanska samhällen (inte bara muslimska), i Indien och Bangladesh, vissa i Mellanöstern som bor på landsbygden, etc. Så du ser, tvångsgifte handlar inte om islam.

  Men att du ens nämner könsstympning som någonting som islam beordrar eller förordar, bevisar i kvadrat på var du står rent kunskapsmässigt. Fast det räckte med att observera din stavning och grammatik, men det är en annan historia…
  Alltså, könsstympning utförs oftast i vissa afrikanska samhällen; Somalia är ett bra exempel. I Koranen står det ingenting om könsstympning av flickor. Könsstympning har hängt kvar som en tradition innan religionen kom, för att helt enkelt införlivas in i religionen, trots att det, som sagt, inte står någonting om könsstympning i Koranen, vilket alltså betyder att könsstympning av flickor är lika med grov misshandel av barn. När det gäller omskärelse av pojkar, är islam inte unikt. Omskärelse finns inom judendomen också, men det är också populärt bland vanliga, kristna amerikaner.

  Somalia är också ett bra exempel på hur politisk instabilitet och krig påverkar religionens politiska roll.

  Du skrev också:
  ”Varför fortsätta att godta att kvinnor kläs i burka, som om de valt det själva, varför fortsätta att vara totalt blind för detta horribla förtryckt som sker mot kvinnorna i en påhittad guds namn Allah.”

  För det första användes och till viss del används burka fortfarande endast i Afghanistan. I andra samhällen i Mellanöstern, främst i Saudiarabien, används en annan sorts utstyrsel där endast ögonen syns. Annars används hijab, som är en vanlig huvudduk som döljer håret men inte ansiktet. Men så är det också ett faktum att majoriteten av muslimska kvinnor i Turkiet, Indonesien och runt om i Europa väljer att inte bära ens hijab, utan väljer att klä sig modernt istället för traditionellt. Användandet av hijab beror helt enkelt på var någonstans på jorden människorna härstammar från och vilka traditioner som följs där. Fast normen i muslimska samhällen är ändå att kvinnor bär hijab, och i vissa fall är det också lag, så visst kan det uppfattas som förtryck. Men det viktiga är distinktionen mellan verkligt förtryck och politisk, populistisk propaganda. I fria muslimska samhällen, inklusive Europa, väljer många muslimska kvinnor (yngre eller äldre), dock inte majoriteten, att frivilligt bära huvudduk eftersom de är troende och det är en del av deras religion, men huvudduken bär de enligt deras egna tradition. Exempelvis somalisk kvinnoklädsel skiljer sig från iransk hijab.

  När det gäller det du sa om den ”påhittade guden Allah”, måste jag säga att det är också ett dåligt sätt att framföra dina argument. Man kan inte argumentera med en troende kristen person genom att säga att Jesus eller gud är påhittad. Och jag tror också att även kristna skulle ta illa upp vid att Allah är en påhittad gud, eftersom Allah och den kristna och judiska guden är en och samma gud. Att säga att vilken som helst av dessa religioners gudar är påhittad är det samma som att säga att alla dessa gudar är påhittade, eftersom det handlar om samma gud. Om du är en ateist, som jag är, kan du ändå försöka argumentera bättre än att bara säga ”gud finns inte”.

  Sedan skrev du:
  ”Och under manteln religionsfrihet godta ett av de grövsta förtryck som finns i världen – Islam – historien kommer att döma oss som tillät detta slaveri.”

  Du menar alltså att islam är lika med förtryck och slaveri. Menar du då att islam inte har rätt att existera någonstans i världen och att alla muslimer i världen (en dryg miljard) borde skyddas från denna religion? Ska de bli kristna? Ska de bli hinuder? Eller ska de helt enkelt bli ateister? Eller menar du helt enkelt att dessa människor inte har en plats i Europa, men att du inte vågar säga det högt? Jag förstår att du försöker lämna ett stort intryck med ditt inlägg, men hela ditt resonemang är ologiskt, förenklat populistiskt och framställer dig själv som en okunnig och obildad person, som förmodligen aldrig ens har träffat en muslim och som inte förstår att dessa människor är i första hand människor med unika olika personligheter.

  Tänk efter bara att nästan gång läsa på innan du tar dig an ett så omfattande ämne inom samhällsvetenskaperna och humanioran, för att dina uttalanden och bristen på logisk resonemang inte ska få dig att verka helt korkad.

  • bluefree skriver:

   Islamisering är när samhället låter sig formas av värderingar som finns inom Islam, framför allt att man tillåter förtryck av kvinnor och barn i religionens namn, att konfessionella skollor tillåts, och i vissa extrema fall så funderas de på att införa speciella lagar för muslimer, Sharialagar.
   Tradition och kultur kan också vara förtryckande och kommer att så förbli så länge som de tror på sin religiösa urkund, titta själv vad som står i Koranen om kvinnor. (länk)
   Om du kollat in min blogg lite så kritiserar jag all de tre abrahamitiska religionerna, jag är inte för religion.

   När jag skriver om könsstympning så menar jag omskärelse av pojkar också.
   – Det är ett stympande ingrepp utan medicinsk grund. Det är att jämställa med kvinnlig könsstympning, säger Gunnar Göthberg, ordförande för Svensk barnkirurgisk förening och överläkare vid Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg.” (länk)

   Tvångsgifte: kvinnorna är männens ägodel och det är religionen som förstärker detta. Läs koranen, det blir inte mindre fel för att andra gör det eller? Jag försvara ingen religion och jag är mot all typ av förtryck.
   Religionen skapar och förstärker den religiösa identiteten genom att tvinga kvinnorna att bära hijab, det börjar när de är barn de tvingas till det, detta skapar också svårigheter i skolan som vid slöjd gymnastik osv.
   Om myndiga kvinnor vill bära hijab så är det upp till var och en att bära vilken prydnad de vill, men i detta fall så är det så uppenbart vad syftet är – FÖRTRYCK –

   Samma skulle gälla omskärelse av pojkar vill myndiga män skär sig i penisen får det göra det, men inte utsätta barn för denna vidriga tortyr, är inte försvarbart.

   Du nämner Turkiet som exempel på att muslimska kvinnor inte bär hijab. I Turkiet finns förbud mot att använda hijab (länk) inom den offentliga administrationen och om kvinnor vill studera på universitet, Turkiet är en sekulär stat.

   Om Gud, alla religioner och Gudar är skapade av människor, så de är påhittade, det är synonymt med att gudar inte finns mer än i huvudet på folk.

   Alla religioner är skadliga, eftersom de skapar förväntningar som aldrig kommer att infrias, religionerna stjäl framförallt tid och energi, som man skulle kunnat använda till anat gott.

   Inga religioner kan förbjudas men man kan försöka att framförallt begränsa genom att tex förbjuda omskärelse av pojkar, och konfessionella skolor. Men framförallt försöka att ge människor kunskap och demokratiska värden.

   Vad jag kan se så är det kvinnorna i framförallt islam som drar det kortaste strået de förtrycks och kan nog betraktas som slavliknade förhållande, de bestämmer ingenting själva utan allt dikteras av religionen.

   Lösningen för alla religioner inklusive Islam är att sluta vara fundamentalistiska bejaka de vetenskapliga framstegen skriva in de mänskliga rättigheterna på första sidan i sina heliga böcker. Sluta att hjärntvätta barn med nonsens historier.

   Här kan du se ett exempel på kvinnoförtryck.

  • jaget skriver:

   det står i koranen att klitoris ska pickas sen är det upp till var och en att tolka

 2. Hanna skriver:

  Könsstympning är hemskt där har du alldeles rätt. Men varför skriver du då inte ett inlägg där du kritiserar kristna amerikaner?

Kommentarsfältet är stängt.