Schweizare rasister?

Om människor nu är emot moské byggen så betraktas de som rasister, är verkligen 57% av Schweizare rasister? Jag tror att man underskattar människornas oro för Islam. Kan det vara så att Islam helt oprovocerat förtjänar sitt dåliga rykte?

Nu är jag inte helt opartiskt gillar inga religioner och i synnerhet inte de abrahamitiska religionerna, där grunden för att visa sin tro på Gud ska man villigt mörda sina barn, så jag har inte mycket tillövers för någon av de monoteistiska religionerna som gör mer skada än nytta.

Människor agerande är inte alltid rationellt men i detta fall så tror jag att folkomröstningen oro är befogat.

Har Islam gjort något för att inte förtjäna dåligt rykte?
De förtrycker sina kvinnor på ett monumentalt och synligt sätt
De mördar oliktänkande, bränner ambassader och uppmuntrar självmordsbombare.

Går det att hitta något gott inom Islam? Ja kan inte komma på något, världen skulle definitivt bli bättre utan Islam, och alla andra religioner för den delen.

Att idiotförklara ett helt folk och inte ta människor oro på allvar är ett än större hot mot demokratin, jag tror att många ser Islam som en tickande bomb. Gör man inget åt dessa förhållanden så kan det inte sluta i annat än civilisationernas kamp.

Titta på dessa klipp om världens modigaste kvinna Ayaan Hirsi Ali
Lyssna även på filosofiska rummet från Söndag 29 november 2009 som behandlar temat Hur mycket mångfald tål demokratin? (länk)

Bakgrundsfakta från swissinfo.ch

Media: SR, SR lyssna, DN, SvD, Dagen, GP, SydSvenskan,Expressen

 

Annonser
Det här inlägget postades i Ayaan Hirsi Ali, Islam, Religion. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Schweizare rasister?

 1. Sven Johansson skriver:

  Man vet snart inte om man ska skratta eller skrika eller gråta när man läser en del PK-inlägg och PK-bloggar. Man jämställer nybyggnation av minareter med att vi minsann har en massa förhatliga kyrktorn som dessutom ringer ibland.

  Skulle vi riva vår historiska arkitektur och utplåna vårt kulturarv för att blidka invandrare eller är det bara något slags barnslig rättviseprincip man vill hävda?

  Oavsett vilket är det fruktansvärt sorgligt med det självförakt och den okunskap som finns rörande vår egen kuturella identitet i Sverige.

  Tack för det – alla sossar, vänsterflummare och batiktanter som fått härja fritt sedan ‘68!

 2. Sven skriver:

  Kan bara säga att jag håller med.
  I Europa har vi under 1900-talet lyckats minska prästernas makt i samhället. Väldigt viktigt att vi nu inte istället låter mullor och imamer få inflytande.

 3. Kalle Kula skriver:

  Det är så fascinerande att det europeiska eliten i sin räädsla för det muslimska samfundet (!?) vill idiotförklara folket som uttrycker sina demokratiska åsikter!
  Skall vi leva i demokratier, så har vi alla rätt att tycka vad vi vill! Oavsett vad man tycker!

 4. Karim skriver:

  De förtrycker sina kvinnor på ett monumentalt och synligt sätt
  De mördar oliktänkande, bränner ambassader och uppmuntrar självmordsbombare.
  Detta är INTE Islam, allt ovanför är faktiskt haram(tabu)
  Du som skrivit artikeln verkar ha muslimskt påbrå, men tycker det är sorgligt att du inte har någon som helst för dina belägg.

  ”Inom Islam så är den bästa av er, den som behandlar sin fru bästt, Ta hand om era döttrar och systrar framförallt.

  • Atheist skriver:

   Karim

   Jag förstår att du tar illa upp som muslim. Men det är inte dig eller andra muslimer som är oroande, det är Islam som religion som är det. Det behöver ”civiliseras” precis som kristendomen för att fungera i en demokrati. De flesta VET att majoriteten av muslimer i demokratiska länder är fredliga utövare som dig själv. Som ser det goda i Islam och utövar det goda.

   I Iran byggde ”de” upp en massa moskeer runt landet ända tills det fanns ett komplext nätverk på 10 000moskeer i landet. Sedan under revolutionen 1979 så gjorde mullorna statskupp och tog över makten. Iran blev muslimsk diktatur som i dagsläget hotar världsfreden.

   Här i västvärlden har demokrati ersatt religiös styre för länge sedan. Och så vill alla fortsätta ha det, invandrare såväl som native befolkningen. Och Islam tillåter egentligen inte det då Guds lagar ska komma före alla andra.

   Jag personligen tror inte att någon kommer hata dig eller andra som dig som utövar Islam fredligt.

 5. kafoe skriver:

  Jag håller med bloggaren. Det finns en anledning till folks oro och ibland rädsla, och det kommer inte bara från media. Vi som bor i relativt muslimska områden av Europa (Göteborgs förorter, t.ex.) ser dagligen resultatet av denna religionen. Att hindra folk från att fritt predika detta tankesättet borde inte vara mer kontroversiellt än att förbjuda vissa nazistiska uttryck, vilket är regel över stora delar av Europa. Jag ser ingen skillnad på religioner och politik; båda har stora påverkningar på folks vardag och lagar och regler. Tycker man att det är avskyvärda åsikter så skall man ha lika stor rätt att tycka det oavsett om det gäller politiska riktningar eller religioner. Det måste bli ett slut på religioners särställning i samhället.

 6. H. skriver:

  Mycket bra skrivet! Kristendomen har pressats tillbaka till en godtagbar nivå i vårt samhälle. Den styr inte över vårt handlande. Islam däremot är en väl integrerad del av muslimernas vardag med makt över utövarna.

  Hur kan omvärlden (och vårt eget land) fördöma en demokratisk omröstning bara för att den inte följer det svenska vansinnesexemplet där vi skall skämmas över vår kultur?

  Something is rotten in the state of Sweden…

  • Atheist skriver:

   H.

   Problemet med Sverige är att de som driver frågan är rent av rasistiska mot alla invandrare. Muslim eller icke-muslim. Oron är befogat, men drivs fram på fel sätt av fel människor och på sätt agerat som föda för radikala muslimer.

   Jag själv har fått ta oändligt mkt skit av såna personer fast varken jag eller min familj är muslimer av såna personer.

   Sverige bör självklart värna om sin kultur och demokrati, men göra det på rätt sätt. Dvs. försvara det vi har samtidigt som vi bjuder in invandrare och muslimer att delta och vara delaktiga.

   Det kommer aldrig fungera genom att endast kritisera och frysa ut människor. Det ger föda åt extremisterna.

Kommentarsfältet är stängt.