”det man inte vet lider man inte av”

Alla ska invaggas att det inte förekommer några broblem, ”det man inte vet lider man inte av”.
Varför inte nämna saker vid dess rätta namn om somalier eller finnar eller samer eller fulla-svennar är överrepresenterade inom viss brottslighet, varför inte säga det. Hur ska man kunna åtgärda problemen om man inte får beskriva dessa som de är?

Att framställa hedersrelaterade brott som en bagatell som bara har att göra med ett fåtal människor är inte en korrekt beskrivningar av verkligheten, de som mördas är ett fåtal, men det finns även de så kallade balkongflickorna, och ett mord på en oskyldig flicka är ett för mycket.

Sanningen är den att de allra flesta flickorna där hederskultur förekommer, om det är kristna eller muslimer – kuvas och de har i stort inget att sätta i mot, skulle de göra det så förlorar de hela sin familj och hela sitt sociala liv, och det priset är det nog väldigt få som är bered att betala.

Att påstå att religionen inte är ett problem är också en lögn. Bibeln och Koranen betraktar kvinnor som underlägsna männen och i stort som en ägodel. Det är tron på religionernas skrifter som ger stöd åt förtrycket, dessutom så får skriften inte ifrågasättas eftersom den är utgiven av Gud.

För att komma åt problemet finns bara en väg och det är ett sekulariserat samhälle, som ger barn kunskap och inte massa bronsålder nonsens från en öken gud. Dessutom så måste samhället tydligt markera att diskriminering av kvinnor inte tolereras, detta genom att satsa pengar och kampanjer bland de grupper där hedersrelaterat brottslighet förekommer.
Länkar:Women in the Quran, Women in the Bible

Media: DN, SvD, Dagen

Annonser
Det här inlägget postades i Bibeln, Islam, Religion, Skolor. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”det man inte vet lider man inte av”

 1. Gunnar Johansson skriver:

  Passande artikel från Dagen:

  ”Kritiken mot kristendomen är ofta dum och dåligt underbyggd”

  Textstorlek | Publicerad: 2009-12-01 03:00 | Uppdaterad: 2009-12-01 11:16

  Hej Johan Hakelius, som besökte Kristna publicistklubben under måndagen med budskapet att kristna opinionsbildare inte är på defensiven.
  Vad har du att säga kristna publicister?
  – Jag läser ofta Dagen, Världen idag, Signum och Nod och min bild är inte att den kristna opinionsbildningen är på defensiven. Snarare tvärtom. Humanisternas angrepp på kristendomen har varit till hjälp för att vässa kristen opinionsbildning.
  Du tillhör inte själv någon kyrka. Men i dina kolumner kritiserar du ofta kristendomens kritiker. Varför?
  – Därför att deras kritik ofta är dum och dåligt underbyggd. Kritik är bra, men måste börja med att man begriper vad man kritiserar. De kritiker vi talar om gör ofta tvärtom; de gör en poäng av att vägra förstå. De gör sig dummare än de, förhoppningsvis, är.
  Du är ett fan av den brittiske debattören GK Chesterton. Vad gillar du hos denne katolske intellektuelle giganten?
  – Bland annat för att han sade att kyrkan är det enda som frälser oss från det förnedrande slaveriet att vara barn av vår egen tid.

  http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=195370

  • bluefree skriver:

   Det är ett klassikt exempel som religionen använder för att tysta kritik. Att påstå att någon är dum och okunnig, och därför inte har rätt att kritisera.
   Är av den uppfattningen att dumma och okunniga också får och ska kritisera det man inte kanske förstår, kanske lär man sig något.

   ”A mind is a terrible thing to waste, especially on religious dogma.”

Kommentarsfältet är stängt.