Myten Abraham

Finns det rationella goda grunder för de Ambrahamitiska religionerna, Abraham är grunden för det tre största monoteistiska religionerna Judendom, Kristendom och Islam. Tidningen Dagen.se, antyder detta i denna artikel ”Arkeologiskt fynd nära Abrahams födelsestad”.

Äntligen goda historiska bevis för Abrahams existens?

Nej, man kan nog vara ganska säker på att Abraham är en fiktiv person, hela berättelsen om honom tyder på detta, så det finns ingen god grund för de Abrahamitiska religioner.

Är Abraham fiktion så finns ingen bärande grund för Judendomen, Kristendomen eller Islam, de är påhittade religioner, korthuset faller ihop.

Klipp från history channel

Humor berättar ofta sanningen 😉 titta på detta.

Media: Dagen, Svd

Annonser
Det här inlägget postades i Abraham, Islam, Judendom, Kristendom, Religion. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Myten Abraham

 1. Simon skriver:

  Då ska du få lite annat att bita i:

  Det finns bevis… läs Prof. Lennart Möllers bok. The Exodus Case… om du vågar, för du kommer få vridna perspektiv, det finns ORDENTLIGA bevis, inte bara trams! Boken är och filmen som YT trailern är för, är bildbevis, av högsta arkeologiska kvalitet!

  • bluefree skriver:

   @Simon
   Lennart Möller specialitet är miljömedicin och inget annat, men i filmsnuten så framstår han som en som skulle vara specialiserad i DNA arkeologi vad det nu kan vara.
   Sedan har du två politiker de är inte auktoriteter på området så jag kan inte använda ordet auktoritetstro, dessa har ju ganska uppenbart politisk anledning att försöka framställa Moseböckerna som historiska.
   Det är inte ordentliga bevis, riktiga bevis prövas av andra experter på området och inte bibelfundamentalister, som sväljer vad som helst som stödjer deras fantasier.

   Riktiga vetenskapsmän följer bevisen oavsett var den leder.

Kommentarsfältet är stängt.