Det Sluttande Planet – Aktiv Dödshjälp

Såg Agenda på SVT som bl.a. handlade om aktiv dödshjälp. (Eutanasi).

Politikerna Fredrik Federley (C) och Chatrine Paulsson Ahlgren (KD) debatterar.

Den enda typen av dödshjälp som överhuvud taget diskuteras är när individen själv bestämmer att det är dags att avsluta detta liv på grund av att man lider och är obotligt sjuk. Ett föregångsland är Holland och lagen bör utformas ungefär som där.

KD Chatrine Paulsson fattar givetvis inte detta utan börjar prata om det sluttande planet, KD’s favorit argument(när det användes om homovigslar så skulle de givetvis sluta med giftermål med djur och barn om ni nu minns den debatten). Och dödshjälp slutar givetvis med förintelsen.

För att använda det ”slutande planet” som argument måste man nästan vara kristen, det är ett uppenbart argumentationsfel.
De är som att påstå – Om du tar en lättöl så kommer du att sluta som heroinist. Det är bara ett sätt att luras och för att det saknar sakliga argument.

Givetvis saknar KD rationella argument varför en obotligt sjuk individ som vill avslutat sitt liv på ett värdigt sätt inte ska få göra det. De säger givetvis inte vad som ligger till grund för deras politik, det är så klart bibeln och i bibeln den ende som får döda är Gud.

Det rationella är givetvis att man alltid skall försöka lindra lidande, förutom KD som vill ge oss ett miserabelt liv och ett ovärdigt slut, på grund av religiösa fantasier.

Fredrik Federley argumenterade väl, för varför vi bör tillåta aktiv dödshjälp, kanske ska rösta på Centern de verkar behöva alla röster de kan få 😉

Media: Svd 1, SvD 2

Annonser
Det här inlägget postades i Dödshjälp, Kristdemokraterna. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det Sluttande Planet – Aktiv Dödshjälp

  1. Ping: Aktiv dödshjälp/eutanasi | Dayana Jadarian

Kommentarsfältet är stängt.