Jungfru Maria ingen jungfru?

Blir man gravid så är det nog uteslutet att man fortfarande är oskuld.
Jungfru Maria var inte jungfru när hon väntade Jesus barnet.
Det finns faktiskt en annan historia i Bibeln som är den mest sannolika och det är helt enkelt att Josef är Jesu far, det är bara att läsa innantill dessa verser.

Joh 1:45 Filippos träffade Natanael och sade till honom: ”Vi har funnit honom som det står om i Moses lag och hos profeterna, Jesus, Josefs son, från Nasaret.”

Joh 6:42 och de sade: ”Är det inte Jesus, Josefs son? Vi känner ju hans far och mor. Hur kan han då säga att han har kommit ner från himlen?”

Dessutom så kan man ta in i ekvationen att Paulus inte kände till denna historia om jungfrufödseln utan det nämns bara på två ställen i hela nya testamentet.

Hela denna historien om jungfrufödelsen har egentligen att göra med att författaren till Matteus och Lukas evangeliet använde en dålig översättning av gamla testamentet septuaginta, som är en grekisk översättning av de hebreiska texterna. I de hebreiska texterna står det ung kvinna och inget annat.

I Norge håller man på med en ny bibel översättning och ett ord har skapat mycket rabalder – ordet jungfru eller om det ska vara ung flicka i Jesaja.
I den svenska bibeln står det ung kvinna.

”Då skall Herren själv ge er ett tecken: Den unga kvinnan är havande och skall föda en son, och hon skall ge honom namnet Immanu El, ’Gud med oss’.” Jes 7:14

Media: DN, IDAG, Dagen

Annonser
Det här inlägget postades i Jesus, Kristendom, Religion, Vidskepelse. Bokmärk permalänken.