Carola – Jordbävningar är tecken på vad?

Har Jordbävningarna blivit fler och är det ett tecken på Jordens undergång ?

Carola och andra fundamentalister som Pat Robertson tror att det är Gud som ligger bakom jordbävningen i Haiti och straffar.

Carola säger:

– Min tro naggas inte i kanten, men jag ser tidens tecken, att det går mot en ny himmel och en ny jord. Jag tror att vi dels själva förstör den, att vi bär ett ansvar. Sen varför det… Det står också i bibeln att det här ska ske i sluttiden. (Aftonbladet)

Finns det någon anledning att tro dessa bibelfundamentalister?

Nej finns ingen data som pekar i den riktningen. Däremot så har stationer som detekterar jordbävningarna blivit många fler och bättre. Så innan man börjar med att sprida lögner så kanske man ska kolla upp fakta. Men som bekant så tror inte fundamentalisterna på vetenskap utan de tror på en antik bronsålders text.

United States Geological Survey’s (USGS) här kan man få fakta – Are Earthquakes Really on the Increase?

Svensk biskop Lennart Koskinen håller inte med Carola (Aftonbladet)

Media: Aftonbladet, Dagen, Expressen, GP

Några intressanta kommentarer VOF

Annonser
Det här inlägget postades i Bibeln, Gud, Haiti, Kristendom, Kyrkan, Vetenskap. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Carola – Jordbävningar är tecken på vad?

 1. HI skriver:

  Carola sa INTE att Gud ligger bakom jordbävningar utan bara att det står i bibeln att man skulle höra om jordbävningar här och där. Detta kan man själv kolla i till ex Lukas 24.
  PR sa INTE heller att Gud ligger bakom utan han undrade om inte den (i området) kända pakten ledarna gjort med satan, EJ Gud kunde vara påverka landet.
  Pakter med andemakter är inte alls ovanliga i de kretsar där man sysslar med woodo, sorceria, makumba, santeria, osv i LatinAmerika. Man ser ofta reklam för hjälp med detta i LA. Människorna DÄR tror på detta. Det är heller inte ovanligt att kristna omintetgör dessa pakter i Jesu namn enligt till ex 1 John 3:8b Förra veckan träffade jag en (kristen) kvinna från Dom.Rep. som är i SV på besök. Jag frågade henne vad hon tänkte om det inträffade. Hon svarade spontant att hon trodde det berodde på ”sorceria” (=häxeri på svenska) och på den (där) välkända pakten samt på att landets president hade deklarerat att woodo var landets officiella religion för något år sedan.
  I brasiliansk media har det stått att läsa att Haitis ambassadör i BR hade sagt i media, när han trodde mikrofonerna var avstängda, att det aldrig kunde vara bra att syssla så mycket med ”sorceria” (=häxeri) som man gör där.
  Ovanstående är inget konstigt i latinamerikanska öron!! Fast ovist av PR att nämna detta för västerlänningar som aldrig hört talas om detta.
  Så skyll inte på Gud! Och välsigna och hjälp de lidande i Haiti!

  • bluefree skriver:

   Enligt de kristna – Vem har skapat allt vem är det som styr allt, vem är det som håller allt i sin hand?
   Jo den allsmäktige guden och är man allsmäktig så är man de facto ansvarig och skyldig för allt.

   Det är en ”urban legen” att slavarna i Haiti ingick en pakt med Satan för att bli fri.
   Sedan så är det helt irrelevant är man slav så vill man bli fri, detta förstår inte fundamentalist kristna som Carola eller PR.

   Naturkatastrofer inträffar på en specifik geografisk plats. Råkar man befinna sig där när det händer så kommer man att ta skada.

   Att börja nämna pakter som ens förfäder skulle ha begått för 200 år sedan, är inte rationellt .

   Att tron på demoner och änglar och gudar inte är bra och något som är destruktivt syns på Haiti, men att det skulle ha något som helst med att en jordbävning inträffar är inte rationellt. Skulle de sluta att tro på all vidskepelse så skulle de kunna ägna sina krafter till detta liv och inte till fantasier och vidskepelse.

Kommentarsfältet är stängt.