Konsekvensen av religion

Läste detta makabra hur kan man, hur förmår man?
Begrava sitt eget barn levande
?

Medine 16 år begravdes levande av sin far och farfar.

Finns ett svar religion roten till allt ont” religion har en förmåga att hjärntvätta – ingen religion uppmanar till kritiskt tänkande, bara blind tro och lydnad.

Media: DN, SvD, Aftonbladet, Expressen, SKY news, SvtPlay,SydSvenskan, GP

SR.se (ljud)

Religionen gör goda människor onda, onda människor är alltid onda.

Nirvana The Man Who Sold the World (David Bowie) ”… I must have died alone”

Annonser
Det här inlägget postades i Hederskultur, Hedersmord, Religion. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Konsekvensen av religion

 1. Ola skriver:

  Nej… detta har med patriarkal kultur och ett genomsjukt samhälle att göra – inte religion! Om du nu ska premiera kritiskt tänkande så bör du själv hålla dig objektiv inför fakta, istället för att agera i affekt. Islam talar inte om heder, det är ett kulturellt fenomen.

  • bluefree skriver:

   Talar inte om någon specifik ”religion” detta makabra förekommer hos kristna och muslimer. Faktorn som bidrar är religion som uppmanar till blind tro och lydnad. Alla religioner saknar idéen om kritisk tänkande, och av den anledningen så bidrar religion till dessa mänskliga tragedier.

   Att bara kalla det kultur är att blunda för verkligheten.

 2. Jenny skriver:

  Man kan förtrycka med många medel, religion är bara ett. Det är inte religionen det kommer an på, det är människorna.
  //Ateist

 3. Göran Elmertoft skriver:

  Må dessa turkiska as brinna i helvetet.

 4. Ove skriver:

  Om religionen vore den enda orsaken till all ondska…hur ska man då förklara de ateistiska staternas övergrepp?
  Sovjet, Kina, Pol Pot & Co, Nazityskland…

  Du får nog grunna lite till på saken…

  • bluefree skriver:

   Har svårt med etiketter – ateism betyder bara en sak ” att man inte finner tillräckligt med bevis för att tro på religionernas beskrivning av ”GUD”
   Sedan så var Sovjet, Pol Pot osv kommunister, Nazismen var i många avseende Luthersk och katolsk – Hitler var katolik, han blev aldrig banlyst.

   Problem med religion eller andra fundamentalistiska ideologier är att man inte uppmanar till kritiskt tänkande, utan blind tro är alltid det bästa.

 5. Ola Lundgren skriver:

  Håll dig fakta !
  Hedersmord har med klansystemet att göra, om du lär känna kurder kommer du att upptäcka att många av dem lyssnar på och lyder klanledare som befinner sig i helt andra länder.
  Ursäkten är tradition och inte religonen.
  Angående Hitlers religonstillhörighet så bör det nämnas att han lät arrestera präster för att de satte gud före honom, så någon troende katolik var han inte.
  Angående Nazismens likhet med religion, så menar Joakim Fest som skrev Hitlers biografi (och som betraktas som en av världens främsta experter på Nazismen) att likheten är större mellan Kommunismen och Nazismen än vare sig katolismen eller protestantismen.

  • bluefree skriver:

   Ursprunget till alla dessa Ambrahatiska religionerna var just Abrahams vilja att MÖRDA sin egen son – här har vi roten, fakta till det onda

 6. Toksvensken skriver:

  Djävulens religion med djävulens ritualer, galningana har stort stöd i lilla toksverige! Politiker köper röster av dessa djävulsdyrkare genom att slå av arbetarna skattepengar och köpa röster med generösa bidrag och sos-fakturor! Tänk på detta i valet, stoppa avarter och hedersmördare och rösta på SD!! Låt oss göra oss av med tokskallereligioner omedelbart, no mercy!!

  • Jenny skriver:

   Ja, nog är ”tok” ett av orden som ditt inlägg får mig att associera till…

   Det sköna med SD är att de inte behöver några hållbara argument eller belägg alls för sina påståenden. Demonisera araben så är det klart!! EXAKT likadant som Hitler gjorde med judarna.

 7. Neurotica skriver:

  Ja,religion har allt ställt till med massor av elände.Mest elände.Kristendomen har mördat och hjärntvättat fast ett av buden lyder ”DU ska inte dräpa”…
  Religion uppmuntrar till känslokyla och empatilöshet gentemot alla som inte tillhör samma religion.Primitivt.Utan religionen hade nog mänskligheten utvecklats snabbare än den hittills gjort…

 8. Tage Sundin skriver:

  Det är inte alltid lätt att avgöra vad som är religion eller tradition eller kultur eller en mix. Den stora frågan är istället om vårt land blir bättre av att fyllas med människor som hyllar ideal och värderingar från 600-talet.

  Den frågan tar vi ytterst ställning till på valdagen den 17 september. Rösta rätt!

  • bluefree skriver:

   Om man ser att religion är ett problem i samhället då ska man INTE rösta på SD och KD , men iofs alla får rösta på det man vill, vi lever i en demokrati.

Kommentarsfältet är stängt.