Korsets tecken

I svallvågorna av Haiti jordbävningen så dyker det upp den ena skandalen efter den andra inom bistånds organisationer, i samtliga så står korset i centrum.

Det verkar finnas en ”tro” att om det är en kristen organisation så är den immun mot korruption.

Makt och pengar korrumperar ALLTID och det finns aldrig några undantag.

Gåvogivarna är hjärntvätta av ”tron”, de saknar skolning i kritiskt tänkande så det fortsätter att ge sina surt förvärvade pengar, som hamnar i fickorna på brottslingar, och inte hos de behövande.

Fortsätt att ge pengar men var inte så godtrogen, kristna organisationer är oftast dubbelt korrupta. Detta eftersom de inte deklarera sina faktiska motiv, som är att kristna, ”korset i ena handen och (svärdet) – pengarna i den andra” dessutom så försvinner pengarna – hjälpen når inte fram till de behövande utan hamnar i fickorna hos de själva.


Media:Dagen, Svd1, Svd2, Svd3, Dagen1, Dagen2, Svt, Dagen 3

Annonser
Det här inlägget postades i Bistånd, Kristendom, Kyrkan, Religion. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Korsets tecken

 1. Malin skriver:

  Jag vill bara säga att Röda Korset INTE är någon kristen organisation som allt för många tror. Symbolen är en omvänd schweizisk flagga för att hedra grundaren Henri Dunant som kom just därifrån. Sen är det också lite speciellt kring organisationen att Sverige som land är medlem i Röda Korset. Alltså är Bengt Westerbergs lön statsbidrag. För de pengarna man lägger i bössorna de går till en katastrofkassa…

 2. Marcus skriver:

  Vad gäller de tillfångatagna baptisterna på Haiti så passar de inte in i det du beskriver här. Här är det snarare frågan om onda människor som utnyttjar ”kristendom” som täckmantel.

  Jag ber om ursäkt att jag tipsar om en länk men eftersom vi båda hade ”twinglat” på Dagenartikeln så kanske det går an?

  Men här försöker jag ge lite mer info om det hela.

  http://aletheia.se/2010/02/11/vad-ar-sanningen-bakom-missionarerna-som-smugglade-barn-fran-haiti/

Kommentarsfältet är stängt.