Varför denna ondska ?

Det kristna arvet ligger som en blöt-kall-filt över de västerländska samhället och av den anledningen så orsakar vården meningslöst lidande, eftersom man hindras av kristna politiker att ta rationella beslut.

Om man är obotligt sjuk och lider varför ska man inte få korta lidandet?

Etiken och moralen bör vila på viljan att orsaka så lite smärta och lindade som möjligt och inte som nu – på den ”kristna-etiken”, där lidandet ses som något som förädlar och är något gott.

Jesus

Hägglund skriver att sjukvårdens uppgift är att lindra, vad trodde han dödshjälp är till för?

Ändra lagstiftningen.

Media
Totalförlamad kvinna vädjar om dödshjälp (Aftonbladet)
Expressen
Svd
Sr.se
Svt.se
Dagen
DN
Hägglund: Aktiv dödshjälp är oacceptabelt Svd

Annonser
Det här inlägget postades i Dödshjälp, Kristendom, Religion. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Varför denna ondska ?

 1. Det handlar inte om lidandekult skriver:

  Dagens svenskar är sådana trygghetsnarkomaner att allt lidande, smärta och sorg måste undvikas till vilket pris som helst. Sverige/svenskarna har en hel del att lära sig av resten av världen. Istället för dödshjälp, lyckopiller, sjukskrivning för minsta smärta, kanske svenskarna skulle kunna börja se lyckan i att leva? Fast det förstås, svensken måste alltid gnälla, alltid se allt negativt. Alltid.

  Döden, lidande, fysisk och psykisk smärta, skilsmässor, barnadöd, arbetslöshet, etc – allt det hör till den mänskliga tillvaron. Den moderna människans kamp att försöka ta bort alla dessa saker ur sina liv är rätt skrattretande. En hysterisk kollektiv mänsklighets kamp mot väderkvarnarna. Tron att döden, kejsarsnitt eller sjukskrivning på egen beställning ska befria oss från att ta tag i verkligheten är patetisk. Istället för att automatiskt låta vår tillvaro falla samman så snabbt vi konfronteras med lidande så kanske vi skulle se lidandet i ögonen, lära oss att leva med det och faktiskt älska livet ändå.

 2. zinkel skriver:

  ovanstående kommentar förstår jag tyvärr inte, vad menas egentligen?
  ”så snabbt vi konfronteras med lidande”. Jag tror inte att ”snart” är ett adekvat ord när kvinnan har legat i respirator i 25 år! För övrigt om den (citat) ”moderna människan” inte skulle ha haft tillgång till tekniken i form av en respirator då hade kvinna sluppit att lida i 25 år. Var finns barmhärtigheten? Ett dödligt skadat djur avliver vi i barmhärtighetens namn annars är det djurplågeri men en dödlig sjuk människa skall plågas. Detta är den ytterste sanningen med religiösitet, människorplågeri!

 3. Sven Johansson skriver:

  Det finns omständigheter då jag också skulle vilja dö-kanske framför allt om jag höll på att kvävas och ingen hjälp eller möjlighet till att kopppla bort medvetandet fanns MEN SENAST IDAG
  hörde jag nyheten att äldre cancersjuka inte fick så bra vård eller ingen vård alls fastän de ibland skulle klara behandlingar bättre än man trott, kanske i en del fall bli friska.

  I många fall kan en BÄTTRE PALIATIV VÅRD med smärtlindring osv ges och ibland ändrar sig patienter som velat dö och vill vara med ett tag till bland anhöriga med mera.

  När diskussionen om detta flätas ihop med resursdiskussioner
  i sjukvården blir det ganska otrevligt tycker jag också.

  Jag är rädd att de vinklingar media nu gör skapar en pres på äldre sjuka att de ”borde önska sig döden”.

Kommentarsfältet är stängt.