Affärsidén förlåtelsen

Kristendomens affärsidé är förlåtelsen, och de som lyckats bäst genom historien är utan tvekan katolska kyrkan, en av de historiks höjdpunkterna var avlatsbreven.

Första steget är att skapa skuldkänslor ”såret” synden och sedan komma med ”plåstret” som är förlåtelsen.
Kristendomen förstör människors självkänsla – kristna säger att vi alla är syndare och inte värda något annat än helvetets-eld. Om man nu är medel-människa så har man kanske svårt att se att de skulle finnas något man gjort för att förtjäna att grillas i evighet. Men se det räcker med att ha tänkt en syndig tanke, ”Thoughtcrime”, och om man inte tänkt så räcker det med att man är född som människa, kallas visst arvssynden.

När det kristna lyckats övertyga(LURA) något om detta, ja då kommer de med medicinen förlåtelsen, Gud kan ta bort alla synder oavsett om det är pedofili folkmord allt försvinner vid bekännelsen.
Kyrkans förlåtelse är som allt annat inom religionen en chimär, inget blir ogjort – skadan och smärtan som orsakats försvinner inte, pedofilen blir inte botad.

Så förlåtelsen och Guds kraft biter inte på pedofilerna, så nu skyller kyrkan på djävulen, djävulen har infiltrerat kyrkan och då är s.a.s. kyrkan oskyldig. Pedofilen är ingen ond ande som Vatikanen tycks tro.

De övergrepp som kommer fram är inte ens toppen av isberget, katolska kyrkan har under tusentals år förgripit sig på de mest svaga och utsatta människorna på denna jord. De fortsätter att göra så än i dag, de är skyldiga till miljoner människors lidande.


Joseph Ratzinger
Pedofilernas största beskyddare är utan tvekan nuvarande påven, innan han tillträdde som påven utfärdade han brev där mörkläggning var det viktigaste.

”In 2001 his predecessor, John Paul II, instructed the CDF to take on the role of investigating sexual abuse of minors. As part of this duty, the then cardinal Joseph Ratzinger issued an order ensuring that such investigations were carried out in secret.
The order was made in a confidential letter and was sent to every Catholic bishop. Among other things, it asserted the church’s right to hold inquiries behind closed doors and keep the evidence confidential for up to 10 years after the victims reached adulthood. Existence of the letter was made public in 2005, a week after he was named Pope.” (http://www.guardian.co.uk/world/2005/apr/24/children.childprotection)

Media
Catholic Church’s sex abuse scandal goes global (CNN)
Pedofilskandalerna i katolska kyrkan (Sr.se ljud)
Chief exorcist Father Gabriele Amorth says Devil is in the Vatican (timesonline)
Pope apologises to Irish victims of sexual abuse by priests (Times Online)
Påven ber om ursäkt för övergrepp på barn (SvD)
Påvlig ursäkt för prästers övergrepp (GP)
Påvlig ursäkt för prästers övergrepp (DN)
Påvlig ursäkt inte nog för drabbade (UNT)

Annonser
Det här inlägget postades i Katolska kyrkan, Kristendom, Kyrkan, Påven, Religion. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Affärsidén förlåtelsen

 1. Rikard Svensson skriver:

  Påven bör ”be om ursäkt” med pengar, det är det enda som duger. Mycket pengar, det är det enda språk som präster förstår. Om påven kommer till Sverige, skall jag polisanmäla honom och kräva att han grips på Arlanda.

 2. Sven Johansson skriver:

  Om förkunnandet av förlåtelsen bara är en affärsidé är man ju egentligen ateist. Om du förfäktar konspirationsteorin att
  katolska kyrkan generellt inte ärligt menar vad den säger
  påstår du faktiskt att den består av idel ateister. Så enkelt tror jag inte det är.

  Vad gäller pedofila övergrepp påstår ite Vatikanen att de som
  gjort dem kan skylla sina egna val på djävulen. Däremot var det väl någon enskild katolik som funderade löver om djävulen kunde finnas med någonstans i helhetsbilden.-se vidare mina kommentarer till temat Finns djävulen. Jag är protestant, inte katolik, men rätt skall vara rätt.

  Om det jag kallar synden inte fanns skulle det inte finnas någon svält, någon hemlöshet, någon överkonsumtion, någon miljöförstöring, några svek, något våld, någon utsugning o utnyttjande osv.

  Den mesta synden tror jag är underlåtenhetssynder.”Jag var hungrig o ni gav mig inte att ta, törstig o ni gav mig inte att dricka, sjuk o i fängelse o ni besökte mig inte, naken och ni klädde mig inte,hemlös o ni tog inte hand om mig”.

Kommentarsfältet är stängt.