Sanningen om Livets Ord

Vill man försöka förstå varför människor dras in i sekter som Livets Ord och få insyn vilka metoder som sekter/religion använder för att manipulera kontrollera sina anhängare, läs denna bok av Per Kornhall.
Livets ord
”Livets ord : kontroll och manipulation i Jesu namn”

Media
”Det är lättare att bli manipulera än folk tror” (DN)

Livets ord: Meningen med föreningen
Det kan kanske tyckas oskyldigt. Men det förklarar mycket av den makt som Ulf Ekman utövar över kyrkans medlemmar. Ytterst är det varken tvång eller trosföreställningar som håller ihop sekter, utan exploateringen av människans behov av social gemenskap.” (DN)

Länk
Per Kornhall (webbsida)

Annonser
Det här inlägget postades i Religion, Sekter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sanningen om Livets Ord

  1. hulda3 skriver:

    kanske du har fel, det kanske är människans behov av gemenskap med Gud och andra människor som tror på samma sätt som för dom samman. Ingen har väl bråkat om skråväsendet, som till viss del fortfarande finns. Eller fotbollssupportrar som går med i lagets klubb därför att man delar ett gemensamt intresse osv

    mvh Hulda

    • bluefree skriver:

      Du har rätt, vi människor har behov av gemenskap, det är detta behov som exploateras av sekter som LivetsOrd, Jehovas vittnen osv. Att bryta med en fotbollsklubb eller dylikt skapar inga större problem men att bryta med sekter är oftast väldigt traumatiskt.

Kommentarsfältet är stängt.