Nudist eller Burka

Hur långt sträcker sig den personliga friheten, att kunna bära vilka kläder som helst? Eller att inte bära kläder. I dag så kommer man att rösta i Belgien i frågan och ett förbud verka bli resultatet, även i Frankrike så väntas det beslutas om burkaförbud.

Vi accepterar inte att människor går nakna i samhället om det inte är på speciellt angivna ställen, som nudistbad.

Ska man kunna hänvisa till religion och komma undan med vad som helst?
Att hänvisa till religionen är inte ett godtagbart motiv för något, speciellt om det uppenbart kränker kvinnor och barn.

Burka

Att hänvisa till sin religiösa föreställning är inte ett godtagbart argument, lika lite som en schizofren sjuka beteende för att skada sig själv eller andra.

Eller ska vi godta om någon vill slakta eller skära hud-bitar från sina söner eller döttrar, eftersom deras religion eller Gud säger att de måste göra så?

Titta på detta utmärkta program, som visar på kvinnoförtryck i religionens namn.
Kvinnor på gränsen – film av Dilsa Demirbag-Sten AxessTvPlay

Media
Belgien röstar om slöjförbud (Expressen)
Belgien kan bli först att förbjuda burka (Svt)
Burkaförbud på väg i Frankrike (SR)
Belgiens parlament väntas godkänna burkaförbud (Vasabladet)
Belgien röstar om nikabförbud (UNT)
Belgien röstar om nikabförbud (SvD)
Belgien röstar om nikabförbud (Helsingborgs Dagblad)
Belgien kan bli först ut att förbjuda slöja (DN)
Belgien röstar om nikabförbud (GP)
Belgien röstar om nikabförbud (dagen)

Annonser
Det här inlägget postades i Islam, Religion. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Nudist eller Burka

 1. H. skriver:

  Bra inlägg!

 2. Ping: Belgien kan bli först att förbjuda burka « Allahu Akbar

 3. Jonne skriver:

  Kalla det maskeringsföbud.

 4. Gunnar i Stockholm skriver:

  Koranen och islam representerar inte bara en religion. Dess förlängda arm är den politiska och extrema islamismen. Där tar sig islam sig uttryck i form av trakasserier, diskriminering, kvinnoförtryck, våld, terrorism och till och med mord. Alla icke-muslimer, de ”icke-trogna” är lovligt byte, inte minst judarna.

  Islamiseringen i Sverige fortsätter, om än delvis i det fördolda I bland annat Malmö finns inofficiella sharia-domstolar som dömer brott i enlighet med Koranens destruktiva och människofientliga budskap. Och i vissa av landets moskéer predikas oresonligt hat mot såväl västvärlden som staten Israel och det judiska folket. Allt medan meidierna på det hela taget förtiger eller skönmålar verkligheten.

  Här i Sverige pågår en smygislamisering. Dessbättre är vi ännu försonade från islamistiska terrordåd. Men det är inte tack vare Koranen och islam – utan trots dess budskap. Undersökningar har emellertid visat att ”bara” några enstaka procent av alla muslimer bejakar våld och trakasserier av olika slag i Koranens namn, men det är ändå några procent för mycket.

 5. Gunnar i Stockholm skriver:

  jag vill varmt rekommendera dig och andra intresserade att ta en titt på ett par färska tv-program på kanalen Axess i ämnet islam. Programmen fick ganska stort gensvar i de svenska medierna.

  I det ena programmet samtalar Anders Hellner med Ayaan Hirsi. Lars Vilks och Dick Erixon om yttrandefrihet, provokationer och islamism. Ayaan Hirsi är före detta muslim och islamkritiker och som numera bor i USA under dödshot och med livvakter.

  Länk till programmet:

  http://axess.se/Tv/player.aspx?id=1775

  Här visar Ayann med all önskvärd tydlighet att de svenska islamkramarnas syn på islam och islamismen mer är en önskedröm än en realistisk möjlighet. Enligt henne är det islam och dess ”profet” Muhammed som gör en rimligare tolkning omöjlig i praktiken.

  Ayaan Hirsi Ali är även författare till bästsäljaren ”Kräv er rätt!”. I den rollen har hon både hyllats och hotats till livet för sin hårda kritik av islam och dess kvinnosyn.

  Hirsi Ali, själv muslim och uppvuxen i Somalia driver en obeveklig kamp mot det muslimska patriarkatet. Här intervjuas hon av Anders Hellner. Länk till programmet:

  http://axess.se/tv/webbtv.aspx?id=171

  I ännu ett program debatterar hon med den liberale muslimen Tariq Ramadan om islam i Europa. Länk till programmet:

  http://axess.se/tv/webbtv.aspx?id=1370

  • bluefree skriver:

   Tack för länkarna, är en stor beundrare av Ayaan Hirsi Ali som jag anser vara en av de modigaste människorna i världen.

Kommentarsfältet är stängt.