Bokbål Människobål

Nu har en pastor i Vetlanda uppmanat till bokbål av Jonas Gardells böcker, det måste påpekas att Jonas tror på Gud, men det finns alltid andra kristna som tycker sig ha tolkningsföreträde, och uppmanar till bokbål. Rent historisk så är avståndet mellan bokbål och människobål, inte så stort, är man beredd att bränna en människas åsikter så kanske man vill bränna kroppen också.

Bokbål Nazister 1933

Kristna har alltid haft en viss förkärlek till rening genom eld, häxbränning och dylikt, så det hör väl till den kristna traditionen.

Enligt denne pastor Holger Nilsson så kommer Gud att ordna med ett riktigt stort häxbål, han tror nämligen att den kristne gode Guden snart kommer tillbaka för att förinta alla som inte tro som Nilsson.

Ironiskt nog så heter Holger Nilssons tidskrift http://www.flammor.com/

Book Burning: A True Christian® Tradition (landover baptist church) (en riktigt rolig sida som gör parodi på kristna) 😀

Media
Pastor vill bränna böcker på bål (DN)

Pastor vill bränna böcker på bål (Aftonbladet)
Vill bränna Gardells böcker (SR.se)
Pastor vill bränna Gardells böcker på bål (Dagen)

Annonser
Det här inlägget postades i Jonas Gardell, Kristendom, Religion. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Bokbål Människobål

 1. illwillfn skriver:

  Varför en bild på en grupp som (mot vad PK än påstår) hade ytterst få (och väldigt begränsade) bokbål, och dessutom inte följde någon speciell religiös sekt alls?

  Inte för att jag har någon förkärlek för ”kristna” (jag brukar kalla alla religiösa för ”idioter”, varför bry sig om att dela upp dem i de olika sekterna?) men du verkade inte ha någon speciell poäng i det hela, utan det såg mest ut som om du gnällde lite generellt.

  • Arne Anka skriver:

   Nej visst, din idiot, när böckernar tog slut brände de människor.

 2. Sanna kristna bränner ingen på bål! Däremot har den falska ”kyrkan” Katolska kyrkan brännt hundratusentals människor på bål. De som oftast blev lågornas byte, var de sanna kristna, alltså de som trodde på Bibeln, var födda på nytt (Joh evang 3:3) och ville följa i Jesus fotspår. De brann upp i lågorna efter att de blivit torterade.

  • Biggles skriver:

   Ur bloggposten: men det finns alltid andra kristna som tycker sig ha tolkningsföreträde

   Föregående kommentar: Sanna kristna bränner ingen på bål! Däremot har den falska ”kyrkan” Katolska kyrkan brännt hundratusentals människor på bål.

   Kommentarer överflödiga…

  • Rebecca skriver:

   haha Hpller med nedan talare ang detta inlägg. Kommentarer överflödiga…

 3. Muna Salim 4 president!!! skriver:

  Bara en tidsfråga ändå innan islam har demografisk majoritet i Sverige. Sverige har gått från tusentalet muslimer 1980 till drygt 500.000 idag, de växer med ca. 35.000 varje år bara av invandring (från främst MENA-länderna) och där finns inte inräknat den naturliga demografiska ökningen av muslimer pga reproduktion inom Sverige när de väl lever här. Gardell – dags att se sig om efter nytt hus, eller sluta upp som homosexuella i Iran eller Saudi-Arabien.

Kommentarsfältet är stängt.