Varför är religionen rädda för yttrandefrihet?

De senaste exempel på att religion inte är för yttrandefrihet är pastorerna i Vetlanda som vill ställa till med ett bokbål av Jonas Garedells böcker om Gud och Jesus, eller dödshoten mot ”South Park” skaparna eftersom de driver med Islam.

Jesus Och Muhammed

Nu kanske man kan tycka att dessa exempel är marginella företeelser som inte har stöd hos ”Main streem” religionen. Men ser man olika bloggar och företrädare för religionen av både Muslimska och kristna så är det nästan inga som tydligt säger att det är OK att driva med min religion och med min profet eller Messias.

Skulle de verkligen vara för yttrandefrihet och demokrati skulle de givetvis säga det – ”du får driva med min religion och föreställningar, den tål det”, men det gör de inte eftersom fantasifigurer inte tål lite humor och satir eller kritiktänkande, för då försvinner den.

Bevisligen så är det inte religionens Gudar som blir upprörda (kan bero på att det inte finns) utan det är religionens anhängare som till den grad blir förnärmade att det vill ta till alla odemokratiska och fascistiska metoder för att stoppa kritik eller humor/satir mot den egna religion.

Varför är det på detta viset?

Jo, religion tål inte sanning, tål inte kritik eftersom det så uppenbart är lögn fantasier och sagor.

Fuck you God – Christopher Hitchens – ”I’d say : no, fuck you

Media:
Fredrik Strage: En attack mot ”South Park” är en attack mot livet (DN)

Annonser
Det här inlägget postades i Religion. Bokmärk permalänken.