Kommer liberala muslimer demonstrera sitt stöd för yttrandefriheten?

Kommer vi att få se muslimska demonstrationer i stöd för Lars Vilks? Nej det tror jag inte, eftersom de moderata och demokratiska muslimerna inte vågar – detta är förståeligt, kritiserar du Islam så kan du räkna med att bli martyr.

Ska man kunna gömma sig och alltid klara sig undan med att det är en religion?

Religion är något perverst – när man kan hänvisa till sin Gud och sedan skära av små hudbitar från sina barns könsorgan.

OBS
Rösta(r) inte på Sverigedemokraterna eller Kristdemokraterna

Media
Vilks överfallen under föreläsning (DN)
Vilks överfallen under föreläsning (SvD)
Svt
Lars Vilks överfallen (Aftonbladet)
Vilks överfallen under föreläsning (GP)
Lars Vilks överfallen (SydSvenskan)
Vilks attackerad under föreläsning (GP)

Annonser
Det här inlägget postades i Religion. Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till Kommer liberala muslimer demonstrera sitt stöd för yttrandefriheten?

 1. Hrafn skriver:

  Det lär ju knappast ha varit några uppsalastudenter i teoretisk fysik som levde jävel på föreläsningen. Hoppas ligisterna får kännbara straff!

 2. Niklas skriver:

  Hur länge skall vi bara stå bredvid och vara tysta när dessa yttrandefientliga tendenser bara ökar?? Dags att säga ifrån att sådana här beteenden inte är accepterade i ett land där yttrandefriheten är en självklarhet. Jag är förvånad över att inte folk i lokalen sa till dessa ligister att hålla tyst. Jag hade blivit asförbannad om någon förstörde en föreläsning som jag var intresserad att lyssna på. Nej nu är det dags att stå upp för yttrandefriheten. Varför drar inte någon igång en demostration emot denna fascistiska tendens.
  Om de nu var islamister, varför var de där…jo för att försöka tysta en person som bara säger och gör saker inom yttrandefrihetens gränser. Dessa personer har ingen respekt för andra människor, de vill ha ett samhälle där oliktänkande inte gör sig välkomna. Detta är den nya formen av nazism…

 3. Sam skriver:

  Tragiskt – hur länge får dessa idioter hålla på? Stort stöd till Vilks! ..för yttrandefriheten och mot dessa patetiska figurer som försöker styra hur andra skall tänka!!

 4. Uppsala4ever skriver:

  Identifiera personerna som förstörde denna intressanta föreläsning och lagför dem. De är ett hot mot demokratin. Jag är inte förvånad över den mediabild man har över hur det politiska läget ser ut i mellanöstern om det är så här man ”löser” problem.

 5. mm skriver:

  lugna ner er en smula, detta var en del av konstverket. Det hade nämligen varit helt värdelöst om ingen hade reagerat.

 6. zina skriver:

  بارك الله بيكم ابطال والله اجركم عند الامام الحسين عليه السلام

  • Jar skriver:

   لن استسلم

   • Liberal skriver:

    bla bla bla yada yada kråkfötter kråkfötter..
    Skriv på svenska tack, om inte för annat så att folk kan läsa ert dravel.

  • Jada skriver:

   Who are the heroes? The violent garbage?
   If you are in Sweden – write Swedish or English.

  • Google translate skriver:

   ”Gud välsigne er och Gud är din belöning hjältar på Imam Hussein, fred vare med honom”
   Zinas kommentar
   ”Kommer inte att överlämnas”
   Jar kommentar.

   Är lika mycket nonsens även när det är över satt

 7. Dan skriver:

  Kanske kanske kan detta öppna upp ögonen på några utav alla de som inte ser Islam som något hot mot det Svenska samhället. Skall vi låta muslimska invandrare och deras barn sätt gränsen för vår yttrandefrihet? Sverige är sjukt…

 8. Liberal skriver:

  Liberala muslimer? Låter lite som flygande grisar det.. En omöjlighet.
  Det finns ingen moderat islam, det finns moderata ”muslimer” visst, men dessa är egentligen inte muslimer..
  Precis som det är med väldigt många religioner.

  Som icke-muslimsk liberal ser det ju dock enkelt ut vad gäller lösningen: Kasta ut de som gör sig skyldiga till sånt här ur landet, alla totalitära ideologier och deras anhängare måste bekämpas.. Det är inte liberalt, som vissa, alla av de icke-liberaler verkar tro, att låta sådana ideologier breda ut sig eftersom man då motverkar de mänskliga rättigheter och invdividuell frihet som liberalism bygger på, så det är snarare nihilism: Skräpiden att alla idéer skulle vara lika mycket/lite värda.. och det är dom inte.

  Man har rätten att ge uttryck för korkade idéer såklart, även få dessa införda som politik om en majoritet vill ha dom.. Men den individuella friheten (och samhälliga för den delen) har EN tydlig gräns: Och det är när man försöker ta rättigheterna ifrån andra..

  Liknelsen till nazism som Niklas gör är passande.. Ut med dom.

 9. asdf skriver:

  Märkte en sak: en oskyldig åskådare på första raden får pepparspray i ögonen under mitten av videon.

  Undrar om han får skadestånd.

 10. EK skriver:

  Den bästa demonstrationen för yttrandefriheten är att DN stänger av möjligheten till kommentarer.

 11. Jar skriver:

  Tolerance should work both ways! We have right to criticize Islam!
  Islam is no better than other religions.

 12. Keyser Soze skriver:

  yttrandefrihet eller inte, lars vilks vet vilka knappar han ska trycka på för att framkalla sådana här reaktioner.

  • D skriver:

   Jo. Problemet är väl främst att muslimer tycks ha en väldigt stor röd knapp.

 13. Andrew skriver:

  Vilken kärleksfull religion dessa personer representerar… och denna religion skall enligt koranen spridas i världen…
  När ska Sverige vakna upp och förstå vad islam EGENTLIGEN står för!

  Hur länge ska muslimerna få fortsätta att förtrycka kristna och judar (samt icke-troende)??
  Vi ser det hända i Israel, Irak (och resten av arabvärlden..), USA och uppenbarligen i Sverige…

  Islam är och kommer alltid att förbli en FÖRTRYCKANDE religion, där det inte finns plats för kärlek, förlåtelse, öppenhet eller demokrati!
  Alla muslimer är inte onda, men deras religion står endast för mörker, hat och kontroll – den är en lögn, en villolära, som för människor in i fångenskap!

  WAKE UP! Låt oss älska och sprida ett kärleksfullt budskap istället – där respekt, medkänsla och försoning får vara vägledande!

 14. johan andrén skriver:

  till nummer 12, vakna religion handlar inte om kärlek, respekt, medkänsla… det handlar om förakt mot andra oliktänkande som inte tillhör samma religion.

 15. Andrew skriver:

  Till 13…

  Inte min ”religion” i alla fall – där är alla lika mycket värda oavsett trosuppfattning och där är budskapet ”Älska din fiende”, ”Vänd andra kinden till”, ”Välsigna den som förföljer dig” osv…

  Islam säger dock uttryckligen att alla som inte vill tro på den religionen har rätt att dödas och förföljas – det är därför inte konstigt att anhängarna av den religionen beter sig som de gör (de som verkligen följer koranen alltså)…

  Jag klandrar inte personerna för att de följer sin ”heliga skrift” och gör som den säger, det ska man väl göra om man är övertygad om att det är sanningen – däremot klandrar jag deras ”heliga skrift” för att den kan ha ett sådant FALSKT, HATISKT, ONDSKEFULLT budskap!!!

  • Fzd skriver:

   Du skriver:
   ”Inte min ”religion” i alla fall – där är alla lika mycket värda oavsett trosuppfattning och där är budskapet ”Älska din fiende”, ”Vänd andra kinden till”, ”Välsigna den som förföljer dig” osv…”
   Du har väl inte glömt bort att det inte var såå värst längesen som kristna brände ”häxor” på bål och trodde att jorden var i centrum och alla som ifrågasatta detta var en fiende till kyrkan och därmed Gud.
   Men anledningen till att du tycker att det är ”fredligare” med kristendomen nu är att de flesta i väst har tappat tron och bryr sig inte längre och kyrkan har tappat sin makt.
   Folk har helt enkelt blivit mer utbildade.

   Men att påstå att det är kärlekens religion är att ta i…..det finns det ingen religion som är!

   All religion är bara för att hjärntvätta folk och därmed kontrollera.

   • Andrew skriver:

    Till Fzd

    Fast var de personerna verkligen kristna??
    Hade de följt Bibeln hade de ju inte haft något belägg för att bränna häxor mm… det går ju RAKT EMOT det kristna budskapet…

    Bibeln har ett klart budskap – sen att vissa i kristendomens namn väljer att göra än det ena än det andra har ju inget med kristendomen att göra överhuvud taget!
    Samhället förändras, människorna förändras… men Bibelns budskap står fast! Det handlar inte om att folk har tappat sin tro – hade de haft någon tro från början så skulle de inte i kristendomens namn kunnat bete sig på det sättet…

    Koranen har också ett klart budskap (och det är INGET kärleksbudskap..) och människor som väljer att följa det budskapet kommer aldrig att låta sig tystas av våra åsikter utan stå upp för det de tror på, och eftersom det budskapet är död åt alla icke-muslimer (typ..) är det ju inte konstigt att de tar till våld mm.

    Alla har en ”religion”, även om man väljer att kalla det något annat… dina åsikter har också en grund i något..

    Har man en övertygelse kommer man att göra allt för att efterleva denna! Det gäller oavsett om den åsikten har sitt ursprung i en viss religion (baserad på en helig skrift), en politisk filosofi eller vad det än må vara… Man står för det man tro på… Sedan kan det ju diskuteras hur någon kan välja att tro på något som förespråkar våld, hat, död etc… Jag väljer att tro på ett budskap som förespråkar KÄRLEK och om jag då skall vara en sann förespråkare för det budskapet så måste jag ju leva i enlighet med det budskapet, annars är jag en ”hycklare”… på samma sätt som en person som är en övertygad kommunist, buddist, fascist.. vad det nu än är.. kommer att leva ut sina värderingar. Sen tar jag avstånd från alla dem som påstår sig vara av en viss trosuppfattning men sedan inte lever som de lär… (typ s.k. ”kristna” som brände häxor mm.. vilket som sagt är helt oförenligt med det bibliska kärleksbudskapet).

    Nu känner jag att diskussionen har mynnat ut i något helt annat… min POÄNG är hur som helst att det är viktigt att förstå VARFÖR personerna som överföll Vilks gjorde som gjorde.. de följer helt enkel bara sin övertygelse – en övertygelse som bygger på ett budskap som alla borde ifrågasätta skarpt! Islam är en ond religion!

    (för alla dem som tror att judendom, islam och kristendom typ är samma sak rekommenderar jag att läsa igenom de heliga skrifterna och jämföra – sedan kan ni dra era egna slutsatser!)

    Massor av kärlek till Vilks, alla världens muslimer, alla icke-troende, alla kristna, judar, buddister.. och alla andra!!!! ❤

    • Liberal skriver:

     Hur f-n kan ni låta er ”splittras” över en sådan här skitsak?
     Kristendomen i Sverige, oavsett vad man tycker om den, är inget hot mot demokratin, men det är Islam. Och ett ordentligt sådant! Det borde räcka eftersom det är det frågan handlar om??

     F-n för detta löjliga PK där all religion måste jämställas.. ren icke-fråga i det här sammanhanget: Den enkla sanningen är att detta beteende i videon bara uppvisas av TVÅ grupper i västvärlden.. muslimer och nazister. Dessa två är förvisso nästan samma sak (båda förkastar demokratin, båda dyrkar våld, båda vill utrota judar osv) men nu gäller det som sagt muslimerna och de är ett långt större hot. De är långt fler än nazisterna, har mycket mer politiskt stöd (flera stater), mer pengar (från flera stater), mer aggresiva (vilka står tex för nästan vartenda terrordåd och politisk motiverade mord? muslimer) och om nuvarande demografisk utveckling snart inte stoppas är de i MAJORITET inom 50år.

     • Andrew skriver:

      Det är inte muslimerna som skall stoppas, det är ISLAM som skall stoppas!
      Muslimerna som personer agerar endast utifrån sin övertygelse… att deras folk kommer vara i majoritet om 50 år är inget problem, så länge de konverterar till någon annan religion! Hata religionen ISLAM inte MUSLIMERNA!
      Alla människor är lika mycket värda oavsett folktillhörighet, nationalitet osv…

      • Liberal skriver:

       Hata nazismen inte nazisterna eller?
       Som de flesta ideologiskt styrda: dessa människor ÄR sin ideologi och går inte att tolerera. Du kan inte ”älska bort” detta. Rent önsketänkande..

       Den öppna handen har hela tiden visats muslimerna och fortsätter att visas dom, och hur bra går det? Ja, se själv! Att vara snäll är att vara svag enligt dessa.
       Det har varit tid länge att bemöta deras övertramp med en knuten näve, gärna med en batong i den, precis som det förtjänar.. Varför skall dessa behandlas bättre än andra brottslingar? Dom är nämligen inte bättre utan värre, att ge sig på yttrandefriheten är bland det värsta man kan göra. Att gömma sig bakom Gud är inte giltigt.

       Sen handlar det inte om värde. Det handlar om att hindra de från att ta över landet och stoppa dessa eviga attacker på vår demokrati. Rätt och slätt. Att de inte är etniska svenskar eller annat är ingen ursäkt så du kan släppa det snacket! Att de är invandrare betydar snarare att de skall vara tacksamma att de fick komma hit och att de skall anpassa sig efter vad som gäller i Sverige. (alternativt dra åt helvete) De är gäster i vårt hus, inte tvärtom. Vi har inget att be om ursäkt om, bara dom.

 16. Hans P skriver:

  Lars Vilks ble nettopp på sykeste måte angrepet av hysteriske muslimske hyener (IKKE en overdreven beskrivelse) på universitetet i Uppsala? Dette er jo bare en av enormt mange syke hendelser forbundet med hatske muslimer. Jo mer utdannelse de har, jo verre er de. Det er ikke lenger noen tvil om at folk med islamsk hodeinnhold rett og slett må ut av våre samfunn. Hele deres tilstedeværelse er et eneste stort angrep i sakte film, hvor alle muslimer blir oppmuntret til å utøve eller tolerere vold.
  Hans P, 02:00, 12 maj 2010. Anmäl

 17. Hans P skriver:

  Fortsettelse: Islams interne tvangs- og trusselkultur er helt sentral i forståelsen av muslimer. Ingen grupper er helt homogene, men det viktige er at så og si alle muslimer som ikke selv utøver vold ENTEN støtter det entusiastisk ELLER blir tvunget til å tolerere det uten protester. Islam funker…… som et terrorregime. ALLE politiske partier må skjønne dette og ikke gi SD monopol på den innsikten. Da ville også SD bli borte av seg selv.

 18. undrande skriver:

  Vad mycket islamofobi man kan läsa här….som tros kunna vad koranen säga (det är väl nån som har sagt det o det är säkert så, för det passar min islamofobi ;))…de flesta här vet inte vad ni pratar om…föreslår att läsa innan ni påstår nåt…och döm inte en religion utav människors handling (även om de påstår sig vara religiösa)….
  njaaaa, har precis slösat några minuter på att skriva här förgäves..det kommer inte att ha verkan (vad tänkte jag på när jag påbörjade överhuvudtaget skriva..att det skulle ha nån verkan :))

  • Liberal skriver:

   Vad är ”islamofobi”? Flera PK-iter säger detta men ingen kan berätta vad det är?
   Kristendom tex är en religion man gärna hackar på i Sverige.. Men har någon hört talas om kristofobi?
   Nej, precis.

   Islamofobi är bara en fånig etikett man använder för att få folk att hålla tyst. Ingen vill ju vara en ”fob”. Precis som det lika dumma snacket om rasism.. varför det skulle vara rasism att kritisera en RELIGION dvs en IDEOLOGI? Är det då rasism att kritisera säg kommunismen? Nej, precis.

   Skippa skitsnacket tack!

 19. Hrafn skriver:

  Föreläsningen måste hållas igen. Det är nödvändigt att visa att det inte är de som skriker högst som bestämmer. Fotografera och registrera alla islamisterna.
  Niklas. Nästa gång kanske några Vilkssupporters skulle kunna samlas också?

Kommentarsfältet är stängt.