Kristna är duktiga på att sprida lögner om homosexuella

I programmet kaliber så säger kristna att homosexualitet är en sjukdom, att det kan botas eller att det är en demon.

En stakars kille blev utsatt för 4 timmars exorcism för att driva ut den orena anden, utan resultat.

Bara för att det står något i en bok som skrevs för tvåtusen år sedan behöver det inte vara sant.
Kristna lär er lite kritiskt tänkande!, dags för en ”reality check”? Jämför vad som står skrivet i boken med vekligheten, med vetenskap och med erfarenhet.
Att vara homosexuell kränker eller skadar ingen – lika lite som att vara svart eller vit. Denna apartheid mot homosexuella måste ta ett slut, man skulle kunna förvänta sig att ungdomsförbund skulle visa prov på lite mer förståelse men icke – något mer fundamentalistiskt och föråldrat var det länge sedan jag hörde.

Vi lever i år 2010 och det är inte OK att diskriminera. För 40 år sedan var det OK att diskriminera homosexuella, och för 50 år sedan var det OK att aga barn, och för 80 år sedan var det OK att förfölja Judar, och 100 år sedan var det OK att diskriminera kvinnor, och för 200 år sedan var det OK att äga slavar.
All denna diskrimination var en följd av ett allt för flitigt bibel läsande, men i dag är det inte OK, människans moral har gjort vissa framsteg trots religion.

Se mer här i Svt
Hans demoner skulle drivas ut – Miljoner till diskriminerande förbund (SVt)

Bloggare
Homohat inom religiösa ungdomsförbund.
Homosexualitet – verktyg mot dumhet – ”Staten skall inte på något sätt understödja religiös manipulation och naturligtvis inte alls manipulation riktad mot unga människor.”
Religion och homosexualitet

Ytterligare exempel på lögner – Nazistena var homosexuella

Media
Statliga bidrag trots diskriminering (UNT)
Statliga bidrag trots diskriminering (Svd)
Skrota bidragen, fram med kollekten (Expressen)
Statliga bidrag trots diskriminering (SydSvenskan)
Religiösa ungdomsförbund utreds (DN)
Kristna ungdomsförbund kan bli av med statsbidrag (Dagen)
Ungdomsstyrelsen gör en pudel (Folkbladet Norrköping )
Demonutdrivning i statens namn, amen (SR Brunchrapporten)

Annonser
Det här inlägget postades i Homosexualitet, Religion. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Kristna är duktiga på att sprida lögner om homosexuella

 1. Jörgen Olson skriver:

  Vem är det som ljuger om vem?

  Jag är emot homoäktenskap men jag tar emot dem i mina öppnar armar om de behöver hjälp. 80-talet då homos verkligen var diskriminerade så tog många kyrkor hand om hiv-smittade, vilket de fick mycket kritik från allmänheten för. Det är likadant idag, men det kommer aldrig fram i media.

  Jag vet flera livets ordare och medlemmar från kristna organisationer som umgås med hbt-personer ..de som kämpar för att trycka ned de kristna organisationerna vet egentligen vilken skada de gör i samhället..Sverige börjar mer och mer likna det samhälle vi hade på 1920-30 talen innan depressionen och kriget…det verkar som många vill att samhället ska gå tillbaka till detta stadiet…många tror att de kämpar för samhällets frihet men egentligen är det tvärtom, vilket det har visats sig flera gånger genom historien…det är bevisat att flera hbt-personer mår psyksikt dåligt och det är inte på grund av s.k. ”diskriminering” utan pga. att de lever ett destruktivt och nedbrytande liv…vilket exempelvis tar sig uttryck i videoklippet ovan…

  • bluefree skriver:

   Är absolut för fria rättigheter för alla inklusive Livets Ordare, Youtube exemplet du ger det är ju inom den demokratiska-ramen man får motdemonstrera och yttra sin åsikt – det går för långt när de river sönder plakaten, men de som var där och provocerade var Livets Ordare, vad jag minns var det en HBT grej först, och det var nog det Livets Ordare hade räknat med annars hade de inte blivit någon publicitet.

   Sedan så har du fel, oavsett sexuell läggning eller inte, lever du destruktivt så får man ta konsekvenserna, de har inget med sexualitet att göra.

   Homosexuella som inte får vissa vilka de är och inte får leva i kärlek och tror att det är något fel med dem, de mår dåligt och i det förtrycket så hjälper många kyrkor till med.

   Förstår inte varför kristna eller de flesta religionerna är så besatta av sex, alla människor måste få välja att leva de liv de vill och som ger mening, så länge man inte kränker någon annan.

 2. Gustav skriver:

  Bluefree, vilka kränker du?

  • bluefree skriver:

   Det finns säker en del som känner sig kränkta eftersom jag ifrågasätter deras tro, men jag lägger mig inte i hur de lever sina liv eller med vilka de har sex eller inte.

   Att ifrågasätta någon annans uppfattning kan knappast betraktas som en kränkning, om jag säger att Gud inte finns eller att Gud är en potatis kan knappast skada någon.
   man bör ju kunna argumentera rationella för sina åsikter.

 3. Lelle skriver:

  När det gäller nazisterna och homosexualitet så kan man hänvisa till boken Hitlers hemlighet av Lothar Machtan, som är en erkänd forskare. Han visar att Hitler med stor sannolikhet var homosexuell.
  Hans besök på klubbar i Munchen innan han blev naziledare är kända. Boken har recencerats i Aftonbladet, när den kom ut på Forum.

  Att Hitler sedan förföljde andra homosexuella beror bara på att Röhm, som var bisexuell, hotade
  Hitler genom att avslöja som HS, vilket skulle ha förändrat tyskarnas syn på honom. Det är också väl känt att nazisterna ofta hade fester där all möjlig slags sex även HS var en del.

  Men självklart är inte alla HS för den skull nazister och skall inte behöva lida för det.
  Men det kan väl aldrig vara så att obehagliga sanningar tas feam för vissa grupper men inte för andra. Framför allt så skall man kanske i skolorna förenkla undervisningen om förföljelse av HS under nazitiden genom att jämställa dem med förföljelsen av judar.

  När det gäller ev statsbidrag till kristna ungdomsorganisationer så glömmer man att alla kristna också betalar skatt. Varför skall deras skatter gå till sådant de inte gillar? Frikyrkornas verksamheter får mycket mindre än alla andra verksamheter med samma omfattning. Och de kristna gör oerhört mycket gott. De flesta hjälporganisationerna är faktiskt kristna/frikyrkliga. Och förföljer ingen, men en uppfattning måste man få ha.

  Numera förföljs vanliga kristna hårdare än homosexuella i Sverige.

 4. Ping: Samma tillstånd som vilken knarkare som helst! « PåRiktigt

 5. Peder Nielsen skriver:

  Journalister (och homosexuella) är bra på att sprida lögner om kristna.
  Dumskallar finns i alla sammanhang. Det är dumt att utsätta en mobbad kille för ”demonutdrivning. Om det är dumt att uttrycka sin åsikt inför en reporter från Sveriges Radio kan diskuteras. Men klart är att om man uttrycker något som andas minsta lilla tveksamhet till utlevd homosexualitet så är man illa ute. Säger man att vi välkomnar homosexuella, inga problem, du kan leva som homosexuell, inga problem, men du kan kanske inte ha en post där du lär ut katolsk tro om du är homosexuell. Pang! En företrädare för Sveriges unga katoliker uttalar sig så. Alltså förtrycker han homosexuella. Alltså förtrycker Sveriges Unga Katoliker homosexuella. Alltså ska inte Sveriges Unga katolkiker – eller några andra religiösa ungdomsförbund heller – ha några statsbidrag.
  Moderater, vänsterpartister, rollspelare, HBT-studenter och schackspelare är däremot helt ok. Vadå? Skulle det kunna finnas någon som uttrycer något olämpligt även där? Ja, jo, men vadå. Det är ju de religiösa vi vill klämma åt.

  • bluefree skriver:

   Samhället bör ha vissa kriterier för att ge skattemedel och ett är att det respekterar de demokratiska fri rättigheter.
   Eller ska kanske NSF börja skattefinansieras? någonstans går en grå zon, men frågan om diskriminering av homosexuella är inte en sådan. Det finns tusentals fall där människor föds in i ett religiös sammanhang med på grund av sin sexuella läggning så får det inte vara med de utesluts och mobbas utsätts för exorcism, detta är inte acceptabelt.

   Organisationer som inte är demokratiska eller inte tillåter att kvinnor ska kunna ha alla ledan poster i en organisation ska givetvis inte få skattemedel eller åtminstone skulle man gör avdrag 50%. Diskriminerar man homosexuella så kan man dra av ytterligare 25%.

   Det är inte religion man vill klämma åt, Svenska Kyrkan får ingen kritik de verkar ju inte diskriminera homosexuella.

 6. Bedrich skriver:

  Bluefree har helt rätt här. Grundfrågan här om huruvida religiösa (huvudsakligen frikyrkliga) ungdomsorganisationer ska ha rätt att få skattemedel för att medvetet göra skillnad på folk och folk- oavsett anledning (här oftast påstått ”felaktig” manlig sexuell läggning). Mitt svar är blankt NEJ! Uppfyller inte dessa organisationer samhällets krav för att få skattebidrag så kan dom endera skärpa sig för att uppfylla kraven (och försöka bli trovärdiga i det) – alternativt låta bli att söka och då själva bestämma sina egna intresseklubb-regler. Och sen själva skaffa det uteblivna penningbidraget på annat håll. Uppfyller man inte kravet på att få bostadsbidrag så blit man nekad och får klara sig själv. I bägge fallen så har religionsfrihet/yttrandefrihet inte det minsta med sakfrågan att göra oavsett hur här religiösa anhängare svamlar/utollkar i skydd av sih homokritiska självvalda ”tro”. Och tur är väl det.

 7. Mattias skriver:

  Jag tycker att det är tråkigt att alla kristna döms för vissa kristnas förvridna gudsbild och syn på bibeln! Jag är själv kristen och riktigt förbannad rent ut sagt över vad dessa idioter har utsatt de omnämnda ungdomarna! Det är sådana som dom som ger kristna dåligt rykte!

  Jag är själv aktiv i ett annat av Sveriges största kristna ungdomsförbund både lokalt och till viss del nationellt och kan intyga att vi inte delar de omnämnda ungdomsorganisationernas åsikter om homosexualitet i våran organisation! (dock kan jag inte uttala mig om de enskilda medlemmarna)

  Hoppas att ungdomarna som nämnts i reportaget fått hjälp och stöd i det hemska som skett och att de som utsatt dem för dessa hemskheter slår sig själv i huvudet med bibeln så så att det för hoppningsvis går in lite vett i huvudet på dem!

 8. Gunnar i Stockholm skriver:

  @Mattias:

  Dina kritiska ord mot kristna som ställer sig bakom Guds ord höjer nog de flesta kristna på ögonbrynen för. Inte minst Nya testamentet är klart och tydligt i frågan om homosexuella handlingar. De är en vederstyggelse för Gud och går i skarp konfrontation med Guds skapelseordning för människan, och hans vilja låter sig inte påverkas av moderna trender, politisk korrekthet eller gayrörelsens lobbyverksamhet.

  Den som vill följa Jesus och bli en kristen måste omvända sig, få sina synder förlåtna och bli en ”ny skapelse i Kristus”. Ingen kristen kan fortsätta att leva i synden. Även de genuint homosexuella måste underordna sig Guds vilja, trots att det kan vara väldigt svårt. För dem kan organisationen ”Medvandrarna” vara till stor hjälp.

  Visst kan det vara svårt att skilja den homosexuelle från den sexuella identiteten och läggningen i sig. Men den omständigheten innebär inte per automatik att den homosexuella människan inte är beredd att låta Guds vilja och Bibelns ord styra hur han eller hon hanterar sin homosexualitet.

  Inom den kristna sfären finns gott om exempel på homosexuella som har ställt sig villiga att låta sig förvandlas av Gud. Och den som kanske inte fått ett snabbt bönesvar på den punkten har ändå uttryckt sin klara vilja att leva ett rent liv som behagar Gud och inte kolliderar med hans uttalade vilja.

  Ur Guds perspektiv måste det vara en generalmiss att i det läget likt Jonas Gardell och andra uppenbart falska profeter ge grönt ljus för synden. Ur ett evighetsperspektiv är det rimligen ett ringa offer att hålla sig borta från homosexuella handlingar i förhållande till konsekvensen att gå miste om ett evigt liv med Gud. Vad föredrar du?

  En levande Guds församling ska hållas ren och helig inför honom. Den varken ska eller får beblanda sig med synden. Därför är jag väldigt förvånad över den fientliga slutklämmen i ditt svar. Du kallar dig kristen, och ändå tar du så här öppet avstånd från Guds ord. Givetvis är den kombinationen helt omöjllig. Som kristen förlitar sig och tror man på Bibeln.

  Gud kompromissar inte med sanningen och sitt ord. För den som vill bekånna sig som kristen kräver det ett visst offer, som även Jesus varnade sina efterföljare för. En kristen kan inte tjäna två herrar – Gud och Mammon: Du kan välja den bekväma och breda vägen. Då blir du kanske populär i den här världen, men du förleder dina kristna bröder och systrar från evigheten hos Gud.

  • bluefree skriver:

   Enligt bibeln vad är värre, att äga slavar eller att vara homosexuell?

   Och eftersom du tycks följa bibeln undrar jag om du använder kläder av olika tyger, om du äter räkor, om du tillåter att kvinnan undervisar och vad du tycker om barnaga?

   En annan intressant regel som Jesus sa var att ni kristna skulle sälja allt och ge till de fattiga

   Det finns säker hundratals fler regler som ingen bryr sig i dag, vad jag inte förstår är varför kan ni inte vara lite generösa med människor som är homosexuella, misstänker att det helt enkelt är frågan om homofobi och okunskap.

 9. Gunnar i Stockholm skriver:

  @Bluefree:

  Jag kan inte svara för alla som är motståndare till utlevd homosexualitet. Men för min del handlar det definitivt inte om ”homofobi” eller ”okunskap”. Min kritik bygger jag på min respekt för Bibeln och Guds skapelseordning för människan. Och den ordningen ska givetvis inte kopplas ihop med räkor, kläder och annat regelverk från Mose-böckerna.

  • bluefree skriver:

   Kan du svara på den första frågan då?
   Vad är värre; att förslava en annan människa eller att var homosexuell? (enligt din moralguide Bibeln)

   Bibelns moral är minst sagt tvivelaktig och enligt mitt menade så har den diskvalificerat sig för mycket länge sedan. Bibelns budskap kanske tycktes relevant för 2000år sedan men i dag, en bok där folkmord våldtäkter på slavar, stympning av barns könsorgan förespråkas är ingen god bok.

Kommentarsfältet är stängt.