Kyrkan och homosexualitet

När man läser vad vissa kristna skriver får man en känsla av att HBT-personer är något som bara finns utanför kyrkorna, men givetvis är det helt fel, här finns några länkar från HBT-personer som funnits i religiösa sammanhang, men inte längre.

Kyrkan har i alla tider förändrat sin syndakatalog, ett tag var det synd att gå på bio dansa, onanera, leva sambo men i dag så finns det knappast några kyrkor som har kvar dessa synder på listan.

Men en synd som bibeln aldrig tyckte var synd är slaveriet, så har står det i 2 Mos 21

”(7)Om någon har sålt sin dotter som slavinna, skall hon inte friges på samma sätt som de andra slavarna. (8)Om hennes herre väljer henne för egen räkning men sedan inte vill veta av henne, skall han låta henne bli friköpt. Till utlänningar har han inte rätt att sälja henne när han behandlat henne trolöst. (9)Utser han henne åt sin son, skall hon få samma rättigheter som en dotter. (10)Tar han sig ännu en hustru, får han inte inskränka på den förras rätt till mat, kläder och bostad. (11)Låter han henne inte få dessa tre ting, skall hon friges utan ersättning och betalning.”


Alltså att sälja sin egen dotter som sexslav är helt OK – skämtar ni kristna och nu så argumenterar ni från denna föråldrade bok att homosex är synd? Jesus sa aldrig att homosexualitet var synd så håll er till hans lära istället.

Livets Ord – ” En Gud som älskar oss så mycket att han kan dö för oss men som inte älskar oss nog mycket för att visa sig för att rädda alla från helvetes eviga plåga?”

Niclas Berggren, Pingstkyrkan – ”Jag talade i tungor och frambar profetiska budskap. (Jag kan förresten fortfarande ”tala i tungor” precis som när jag var kristen, men jag gör det förstås inte längre.)” hans blogg http://nonicoclolasos.wordpress.com/

Media
”Konstigt om staten slår fast att vår tolkning är fel”

Annonser
Det här inlägget postades i Homosexualitet, Religion. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kyrkan och homosexualitet

  1. Ping: Freedom from Homosexuality – Testimony « Erevna – Blogg & Tankesmedja

Kommentarsfältet är stängt.