I religion är allt tillåtet

Det brukar heta att ”om inte Gud finns blir allt tillåtet”, detta är givetvis inte sant. Vad som slår mig är att man kan komma undan med istort vad som helst om man åberopar en religion – då är det OK att plåga djur och det är OK att skära hudbitar från sina barns könsorgan, man behöver inte rationellt motivera ett beslut utan det räcker med att man hänvisar till sin ”heliga” text, man får diskriminera kvinnor barn homosexuella och dessutom plåga djur.

När religion vill anpassa samhället och alla vi andra måste dansa efter deras musik – det är att gå för långt – så länge religion inte skadar eller kränker någon annan individ (även djur) så är det acceptabelt, men så fort religion försöker få oss att tro att det goda är ont och det vita är svart, är det dags att sätta stopp för vansinnet.

Det är alltid FEL att skapa lidande, det är alltid fel att plåga djur.

Är vi beredda att älska juden och muslimen? (DN)
”Avskaffa förbud mot kosher- och halalslakt” (Dagen)

Annonser
Det här inlägget postades i Religion. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till I religion är allt tillåtet

 1. Stribar skriver:

  Jag undrar vilket slags professionellt samarbete den muslimen som vägrade hälsa på sin kvinnliga chef med en handskakning skulle kunna utöva med andra kvinnor.

  Vägrar man en sådan liten löjlig sak som att skaka hand med någon, vad mer vägrar man då? Kan han sitta vid bordet bredvid sin kvinnliga kollega. Kan han ens tilltala eller föra en normal konversation med en kvinna, eller utföra de arbetsorder som han får av en kvinnlig chef.

  Jag kan bara föreställa mig själv hur alla egenföretagare ställer sig till att anställa en muslimsk man om de håller på så där. Svaret blir att de aldrig kan bli anställda inom den privata sektorn. Enbart inkvoterade inom statliga företag.

 2. Cavatus skriver:

  Religionen tar alltför stor plats i Sverige nuförtiden. Har skrivit lite om det här:

  http://aktualia.wordpress.com/2010/07/22/religionsfrihet/

  Läs även Julia Caesars krönikor: http://www.korta.nu/jc

Kommentarsfältet är stängt.