Hinn håle själv

Inom många religioner så finns en stark tro på en ond kraft en djävul eller satan. Satans uppgift är att ställa till så mycket djävulskap som möjligt, så all ondska har mer eller mindre detta ursprung, men givetvis finns inga bevis för detta utan ondskan går bra att förklara på andra sätt.

En stor orsak till ondska har vi kunnat följa i Kambodja, där en politiks ideologi förvandlade vanliga människor till bestialiska torterare och bödlar.

En annan orsak till den ”oförklarliga ondskan” är religionen, som får vanliga människor att vilja mörda andra och själv dö på kuppen, eller att helt utan eftertanke utnyttja sjuka och handikappade människor, bara för att det står så i en antik bok någonstans. Man slutar att se verkligheten och vad som faktiskt händer, utan litar mer på sina fantasier eftersom man tror att detta kommer att ge evigt liv.

En annan best i denna kategori måste vara Benny Hinn och alla andra kvacksalvare som helt skrupulöst utnyttjar de svagaste och mest utsatta människor, för att själv leva ett liv i lyx och överflöd. Sjuka och handikappade som inte den vanliga medicinen har kunnat bota och lindra. Läs denna hjärtkärande beskrivning av Emanuel Karlsten, har inte haft någon större respekt för Hinn tidigare eller Livets Ord men detta borde få alla andra godtrogna att åtminstone för ”dessa mina minsta” ta avstånd från detta cyniska utnyttjande av det mest utsatta.

Jag börjar iakta de i rullstol. Som kvinnan bredvid mig. Hon har ett spänne runt pannan som håller fast huvudet i stolen. Hennes ben och armar är förtvinade. Hennes make står bredvid, med ögonen slutna, ena handen uppsträckt och andra handen fast sluten kring sin hustrus.

Media
Hinn hann beröra och uppröra (Dagen)

I min värld så är alla som utnyttjar andras människors svåra situation djävlar så och Hinn (håle), må han brinna, hoppas nästan på ett helvete för där skulle han passa bra.

Annonser
Det här inlägget postades i Religion. Bokmärk permalänken.