Jesus är sten död

Det finns en del som ihärdigt påstår att Jesus är svaret (oavsett fråga;?)och lever i dag och på något magiskt vis kan lösa alla problem eller kommer att göra det inom en snar framtid.
Detta är givetvis vilda fantasier eller önsketänkande. Om nu någon Jesus levde för 2000 år sedan är han med all säkerhet sten död i dag. Om någon har vetenskapliga bevis att så inte är fallet, så är ni välkomna att framförra dessa.

Jesus är inte svaret, Jesus är bara en fråga om knappt, ingen vet med säkerhet om en figur enligt Nya Testamentet faktiskt har existerat, det mesta är bara hörsägen, urbana legender utan substans. Skulle det finnas en allvetande Gud fader så skulle han givetvis ha fixat sitt stora nummer med övertygande bevis.

Julia

Nu har Julia Roberts övergett en saga och börja att tro på en annan – när ska människan börja att lära sig lite kritiskt tänkande? Verkar svårt se detta videoklipp …..

Media
Julia Roberts har konverterat till hinduismen (Dagen.se)
Roberts har konverterat till hinduism (Aftonbladet)

Annonser
Det här inlägget postades i Jesus, Religion. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jesus är sten död

 1. Gunnar i Stockholm skriver:

  Bluefree, nu slår du nog rekord i ateistisk desperation? Dina påståenden om Jesus och hans historiska verklighet är så befängda att de egentligen är värda att kommentera. De visar bara på dina uppenbara brister om tillkomsten av Bibeln och Nya testamentet. Du bör absolut läsa på dig i ämnet innan du fortsätter med att misskreditera kristendomens urkunder.

  Som en liten introduktion för dig vill jag här hänvisa dig till en ganska upplysande debattartikel i Aftonbladet i våras. Läs här: http://www.aftonbladet.se/debatt/article6871060.ab

  • bluefree skriver:

   Mitt inlägg var mer en reaktion apg29 Endast Jesus kan ge liv, att kristna tror att Jesus är svaret på alla frågor, att han lever och är verksam i dag.
   Låt oss säga att Jesus var en historiks person som dessutom kanske utförde paranormala gärningar och kanske dessutom uppstod, men det har ju ingenting med att han skulle leva i dag.
   Om man som många kristna tror att Jesus inte bara var en verklighet då för 2000 år sedan, utan faktisk är ”likadan i dag” så måste man för att vara trovärdig kunna bevisa det på ett övertygande sätt och inte bara påstå att han har förvandlat miljoner människor till det bättre för det har också hinduismens gudar gjort, det är inget bevis.

   Att påstå att någon som levt för tvåtusen år sedan lever i dag utan att visa upp kroppen och kunna dokumentera det på ett vetenskapligt viss, förtjänar inte vår tillit, det är frågan om ett bedrägeri, förstår inte hur rationella tänkande människor kan tro så.

   Debattartikeln skriven i Aftonbladet bloggade jag om här Myten Jesus

Kommentarsfältet är stängt.