Jesus religion och dödsstraff

Det finns grader i helvetet, alltså det finns religioner som är mindre farliga och skadliga för oss människor och samhället, och andra de fundamentalistiska oavsett religion är livsvarliga för både kropp, förstånd samhället kvinnor och barn.

En del grenar inom främst kristendomen är ganska moderna tillåter homosexualitet, kvinnans rätt till sin kropp och tror inte allt för dogmatiskt på ”heliga texter”.

Superstition (Vidskepelse)
”A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion.” Robert T. Carroll

Men oavsett typ av religion så bidrar de till att människor blir vidskepliga, såg en video om detta på Humanistbloggen Kristuskulten, i slutet av filmen så vill några män(givetvis) döda en liten flicka eftersom de fått bevisat att hon är en häxa och enligt bibeln så skall man döda häxor. 2Mos22:18

Efter tusentals år av kristet missionerade och evangelisation i Afrika så har inte deras vidskepelse ändrats det allra minsta, det tror fortfarande på demoner änglar och häxor och detta bidrar till att det lever och kommer att fortsätta att leva i misär och mentalt slaveri.
Tänk om de missionärerna istället för att komma med mer vidskepelse hade kommit med fakta och sanning med vetenskap, tänk om de predikat ”Kritisk Tänkande” istället, då hade dessa former av primitiva sjuka företeelser varit borta för längesedan, men icke kristendomen i dess mildaste form bidrar ändå till tro på tomtar och troll – till vidskepelse.
Alltså all religion är farlig eftersom den skapar vidskepelse, tron på ting som det saknas bevis för, den skapar rädslor och lidande och fatalism.

Nu menar säker en del att döda häxor var OK i gamla testamentets tid men med Jesus så förbjöds dödsstraffet och vidskepelsen upphörde med Jesus, men detta är givetvis fel.

Jesus upphävde aldrig Mose-lag eller dödsstraff, Jesus tyckte att fysisk bestraffning var bra, och förordade stening av olydiga barn. Om det är någon som bidragit till vidskepelse så är det Herren Jesus själv, det enda han höll-på-med var att driva ut demoner, onda andar från människor, han skrämde sina åhörare med helvetet där masken inte dör osv. så Jesus bidrag till mänskligheten var inte bra, tänk om Jesus istället hade förkunnat ”kritiskt tänkande”, då hade vi sluppit mycket av lidandet i världen i dag.

Min slutstats är att all religion även i den mildaste form är skadlig, religion bidrar med förorening av sinnet skapar vidskepelse istället för sanning och kunskap, och är ett gift som bidrar till att människor främst i de fattiga delarna av världen inte lyckas med kunna skapa en bättre tillvaro för sina barn utan som Abraham – är villiga att dessutom döda sina barn, eftersom Gud har sagt det.

Men vidskepelsen och religionens ondska är inte bara förbehållet Afrika i USA så har den konservativa Tea Party-rörelsen led av Sarah Palin och Glenn Beck, haft en demonstration på King dagen, (några afroamerikaner fanns knappast där), där det proklamerade ”Gud är svaret och har så alltid varit”, Gud är inget svar, Gud är en fråga. Gud hjälpe oss om dessa fundamentalister får större politisk makt i USA, då kan vi vänta oss Harmagedon.

mer finns här om Glenn Breck’s tal

Media
Konservativa marscherar på King-dag (DN)
Konservativa i massmöte på King-dag (SvD)
Glenn Beck: ‘America today begins to turn back to God’ (BBC)

Annonser
Det här inlägget postades i Bibeln, Jesus, Myter, Nya Testamentet, Religion, Sekter, Vidskepelse. Bokmärk permalänken.