Religion fördummar II

Finns indikationer enligt DN att stenigen eller om det var hängning kommer att äga rum av Sakineh Mohammadi Ashtiani.

Och i USA planera pastor Jones att bränna Koranen den 11/9, eftersom den är full av ondska och djävulskap, men han kan knappasta ha läst sin egen bibel, som också är full med stenigar, amputationer, våldtäkter och folkmord.

Det finns ingen god religion utan alla religioner bidrar till att människor slutar tänka kritiskt och börjar bete sig orationellt.
Problem med ”god religion” som är väldigt sällsynt – en religion som ger kvinnor rätt till sin kropp som inte förtrycker homosexuella eller indoktrinerar barn och tror på de vetenskapliga framstegen som evolution stamcellsforskning osv. Dessa s.a.s goda religiösa människor är ändå vidskepliga och de ger legitimitet åt andra som är än mer vidskepliga och som är beredda att ta till våld för att försvara sina ståndpunkter, eftersom de goda rationella argumenten för länge sedan tog slut.

Religion går inte att förbjuda som all annan mänsklig dumhet, människor får göra korkade val ………. men

”A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion.” Robert T. Carroll

Vad är värre – att bränna böcker eller att stena en människa? valet är nog enkelt!

Media
Iran stands firm over Ashtiani stoning case (BBC 7 September 2010 10:38 GMT)
Bokbål tänder brand av fördömanden Svd)
Pastor backar inte från bokbål (DN)

Annonser
Det här inlägget postades i Religion. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Religion fördummar II

  1. HK skriver:

    Undrar vad är det som har fördummat dig?! (så liberallt ;))
    Som vanligt är det nån som inte vet vad han pratar om som så klart skall yttra sig…

  2. Pontus skriver:

    ”Och i USA planera pastor Jones att bränna Koranen den 11/9, eftersom den är full av ondska och djävulskap, men han kan knappasta ha läst sin egen bibel, som också är full med stenigar, amputationer, våldtäkter och folkmord.”

    Analogt kan man hävda att Nationalencyklopedin och Mein Kampf är lika hemska eftersom båda är fulla av ondska och djävulskap. Det är tydligen inte viktigt att skilja mellan beskrivningar och uppmaningar.

Kommentarsfältet är stängt.