Religion fördummar

Pastor Jones i Florida tänker bränna Koranen, hans motiv är att Islam och Koranen är av djävulen och är farlig.
Kan hålla med om att Koranen är en farlig bok – om man nu lyckas vara så funtad att man tror på vad som står skrivet där.

Men är inte detta det stora problemet med alla religioner? att det finns folk som tror på dessa antika ”heliga” texter och upphöjer de till felfria sanningar.

Det jag funderar över är varför reaktionen av muslimerna kommer att vara så ur proportion, det kommer med all säkerhet att spillas en del blod.
Religionen bidrar till att radera förstånd och kritiskt tänkande, all religion är hjärntvätt, religion fördummar människor istället för att ge den verktyg till att förbättra sina liv och förstå sin värld lite bättre.

Skulle det bli samma reaktion om muslimer brände Bibeln? Nej – kan det bero på att kristna har annat att göra än att uppröras över idioter och tar det inte personligt. Nu tycker jag inte att kristendomen är en logisk och rationell religion, men som sagt det finns grader i helvetet.

Titta på detta videoklipp från ABCnews http://www.youtube.com/watch?v=Hrki70TdoJs, reportern frågar i slutet, vad han tror Jesus skulle ha gjort, givetvis tror pastor Jones att Jesus skulle bränna Koranen, verkar som han missat en hel del om denna mytologiska figur Jesus, han förespråkade vad jag minns ickevåld, för det mesta.

Media
Befälhavare fördömer Koranbränning (Svd)
Kyrka tänker fullfölja Koranbränning (SR)
Kris kring hot om bokbål av Koranen (SVT)
Amerikansk församling vill bränna Koranen (Dagen)
Koranbränning hotar USA:s relationer (SydSvenskan)
Pastor weighing plans to burn Qurans amid U.S. warnings (CNN)
US church defiant despite condemnation of Koran burning (BBC)

Annonser
Det här inlägget postades i Islam, Kristendom, Kritiskt tänkande, Religion. Bokmärk permalänken.