Kristen historierevisionism

Ska de kristna beskriva Europas historia så har vi de att tacka för alla goda saker, rösträtt, sjukhus, skolor, kvinnors frigörelse, slut på barn aga, homosexuellas rättighet, slaveriets slut, ja allt gott som går att se i Europa och världen.

Kanske ska påminna dessa självgoda kristna, att Europa har varit kristet i nästan 2000 år. Under stora delar av denna tid har alternativen varit att vara kristen eller att torteras, bli ett huvud kortare, att grillas på bål eller att fly. Kyrkan har alltid varit vetenskapsfientlig från Nicolaus Copernicus och Galileo Galilei dagar till i dag då de tror att evolution är satans påhitt.

Kyrkans har ALLTID varit svans, kyrkan har aldrig lett någon förändring utan varit sist i raden att anpassa sig. En aktuell fråga är HBT, först nu får de homosexuella rätt att gifta sig i kyrkan.

I kyrkans ideologiska dokument (bibeln), står det att slaveri är helt ok, att all överhöghet; kungar politiker, regeringar – är tillsatt av gud – finns ingen demokratisk tanke här. Kvinnor skall lyda männen i allt och hålla tyst. Och bibeln rekommendera dessutom barn aga som uppfostringsmetod.

Om nu de kristna är upphov till allt de goda i världen hur förklarar man länder som Cuba, Kina eller Japan saknas de sjukhus tar de inte hand om sina äldre, saknas de skolor?

Religion förblindar.

Länkar
(Går att lyssna på några kristna som har lite insikt i teologiska rummet P1)
Media
Dagen

Annonser
Det här inlägget postades i Bibeln, Homosexualitet, Kristdemokraterna, Religion. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kristen historierevisionism

 1. Lars skriver:

  Inte blir historien mindre tillrättalagd för att den presenteras på en humanistisk blogg med aggressiv grundton, det blir tydligt i det här inlägget.

  Naturligtvis är inte allt gott som mänskligheten åstadkommit signerat kristen tro, men du får det att låta som om INGENTING gott kommit ur den kristna övertygelsen. Detta är historierevisionism om något!
  Och att dra upp kontroverserna med Copernicus och co. tyder på stor okunskap. Kyrkan stod inte mot vetenskapen, den stod istället på den etablerade vetenskapens sida! Den geocentriska världsbilden hade tillkommit långt tidigare, och den var inte kyrkans ”baby”. Myten om denna vetenskapsfientlighet hos kyrkan går tillbaka åtminstone till år 1875 och en viss John William Draper. Här har du något att forska i om du verkligen är intresserad! För övrigt är det rätt övermodigt att tro att du som uppenbarligen inte är troende ska kunna tolka kyrkans urkunder.

  Nej, det är inte religion i sig som förblindar, det är något helt annat. Och det återfinns både bland humanister, religiösa och andra…

  • bluefree skriver:

   Något irriterad är jag av att ständigt få höra att jag har kristendomen att tacka för skola, sjukhus, ja allt gott de senaste årtusende. Det jag vill visa är att i stort alla i Europa de senaste 1000 åren har varit kristna eftersom inga alternativet har funnits och som alla andra människor så finns det onda och goda inom kristendomen.

   Så de framsteg som har gjorts är inte tack vare kristendomen utan de skulle ha hänt ändå och kanske mycket tidigare.
   Sen finns det säker vissa kristna som har varit goda på grund av sin religion.

   Men när man vill tillskriva hela den svenska välfärden eller kvinnas jämställdhet kristendomen, då undrar jag vem som inte känner till historien.

   Enligt vissa av mina mot-debattörer så ska man tolka bibeln bokstavligt och det är vad jag gör 😉

Kommentarsfältet är stängt.